Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τετάρτη 3 Ιουλίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μότσαρτ και Μπετόβεν στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Σε έναν από τους ενδιαφέροντες συναυλιακούς χώρους του Πειραιά, τον Πολυχώρο του Εργοστασίου Λιπασμάτων Δραπετσώνας(Γρ. Λαμπράκη), πραγματοποιείται το 2ο «Φεστιβάλ στη θάλασσα» που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου–Δραπετσώνας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη Συμφωνία αρ.4 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 60, του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, σύνθεση λεπτών αποχρώσεων, που διαφοροποιείται από τα τρικυμιώδη μπετοβενικά πάθη, και το Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα σε λα μείζονα, K. 622, του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (σύνθεση βαθιάς ωριμότητας) με σολίστ τον διεθνώς αναγνωρισμένο Σπύρο Μουρίκη. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός. Ώρα έναρξης: 21.00. Ελεύθερη είσοδος.

Παίξε, Τσιτσάνη μου

Η φετινή συναυλία του «Όλοι μαζί μπορούμε» (διοργάνωση Μελωδία FΜ) αφιερώνεται σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής του 20ού αιώνα. Το Παναθηναϊκό Στάδιο θα γεμίσει στις 21.00 με τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του συνθέτη που συνέβαλε καθοριστικά στην αλλαγή της ιστορίας του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα προλογίσει θα ανοίξει συμβολικά τη συναυλία. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Γλυκερία, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Βιολέτα Ίκαρη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρίζα Ρίζου, η Μαρίνα Σάττι και η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Τσιτσάνη. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας. Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής. Παρουσίαση: Γρηγόρης Βαλτινός.

Εισιτήρια. Κερκίδες Καθήμενοι. Προπώληση: 7 ευρώ. Ταμείο: 8 ευρώ. Αρένα (όρθιοι) – Μπροστά στη σκηνή. Προπώληση: 12 ευρώ. Ταμείο: 14 ευρώ. Αρένα (όρθιοι) – Πίσω μέρος. Προπώληση: 10 ευρώ. Ταμείο: 12 ευρώ.

Η ανθρώπινη φωνή ως ακροβάτης

Ο φετινός κύκλος «Ημέρες Μουσικού Θεάτρου» φέρνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το «Beat Box: Φωνητικές ακροβασίες στη σύγχρονη μουσική», μια συναυλία στην οποία η τέχνη του Beat Box συνδιαλέγεται με τη σύγχρονη μουσική, μέσα από τις φωνητικές ακροβασίες της Φράουκε Αουλμπερτ (φωτ.) Στις 8.30 μ.μ. ΚΠΙΣΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καλοκαίρι για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

– Τετάρτη 4 και 11 Ιουλίου για παιδιά από επτά έως εννέα ετών και Τετάρτη 18 Ιουλίου για παιδιά από δέκα έως δώδεκα ετών: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ποτήρι, ποτηράκι μου… σε βρίσκω στο Μουσείο», συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι. Τα παιδιά θα μάθουν για τα αγγεία του ποτού των αρχαίων και με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου θα αναζητήσουν τα σχετικά εκθέματα στη Συλλογή Αγγείων. Θα συλλέξουν πληροφορίες για αυτά και θα αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αγγείων. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της ζωγράφου του Μουσείου, δημιουργώντας το δικό τους χάρτινο αγγείο, εμπνευσμένο από τα εκθέματα που ανακάλυψαν.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00-12:30. Θα συμμετάσχουν 25 παιδιά ανά πρόγραμμα.

Σημειώνεται, ότι όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά, με απαραίτητες τις δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω του εικαστικού εργαστηρίου.

Έναρξη δηλώσεων στις 13 Ιουνίου 2017. Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4856, -4858, -4866, -4893.

ΕΚΘΕΣΗ

Η υψηλή ραπτική της αρχαιότητας

Στους εκθεσιακούς χώρους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου εκτίθενται πειραματικές ανασυνθέσεις μινωικών και μυκηναϊκών ενδυμασιών και παρουσιάζονται σε ειδικά οργανωμένες επιδείξεις. Εως τις 8/7.