Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε το Σάββατο 7 Ιουλίου (και ΔΩΡΕΑΝ)

ΘΕΑΤΡΟ

“Χοηφόρες” του Αισχύλου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Η Αργυρώ Χιώτη και η ομάδα VASISTAS καταπιάνονται με το «κορυφαίο θρηνητικό τραγούδι της αρχαίας ελληνικής γραμματείας», τις «Χοηφόρες» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στο δεύτερο έργο της τριλογίας της «Ορέστειας» του Αισχύλου, στο οποίο η Ηλέκτρα πενθεί τον δολοφονημένο πατέρα της Αγαμέμνονα, είναι ο χορός που συμβάλλει στην κλιμάκωση της πλοκής καθ’ όλη τη διάρκεια του δράματος ως η συλλογική φωνή που παρατηρεί, κατευθύνει και τελικά εξουσιάζει τα πάντα. Στις 21.30. Εισιτήρια: από 10 έως 25 ευρώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Οι προσευχές της θάλασσας” στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου  (ΔΩΡΕΑΝ)

Το πειραϊκό φωνητικό σύνολο Libro Coro συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ατλας, που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τη μουσική παραμυθία της Ανθής Γουρουντή “Οι προσευχές της θάλασσας”. Σε μια νυχτερινή μουσική “κατάλυση οίνου” το πειραϊκό φωνητικό σύνολο προσεύχεται από και για την θάλασσα, τα μυστικά της τα κρυμμένα, τις νεράιδες και τους ναυτεργάτες της, στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου (Προποντίδος 2) το Σάββατο 7 Ιουλίου. Η πολυμελής μουσική κολεκτίβα εκθέτει τη διαλεκτική σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα , την βιωματική ναυτική ζωή που θρέφει οικογένειες, ανοίγει ορίζοντες, παίρνει και φέρνει αγαπημένους, ορίζει παλιές και νέες πατρίδες, έχει γοργόνες και στοιχειά και μεταφυσικά λυτρώνει. Στη μουσική παραμυθία συμμετέχει και ο Τσιμάρας Τζαννάτος. Στις 21.30. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία Συμφωνικής Μουσικής (ΔΩΡΕΑΝ)

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής – «Σκοπευτήριο», το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 στις 9.00μ.μ. δίπλα στο χώρο Θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά υπαίθρια συμφωνική συναυλία κλασικής μουσικής με την Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Νίνας Πατρικίδου.

ΕΚΘΕΣΗ

Η υψηλή ραπτική της αρχαιότητας

Στους εκθεσιακούς χώρους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου εκτίθενται πειραματικές ανασυνθέσεις μινωικών και μυκηναϊκών ενδυμασιών και παρουσιάζονται σε ειδικά οργανωμένες επιδείξεις. Εως τις 8/7.