Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τρίτη 10 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ

“Αντιγόνη” του Σοφοκλή στο Ηρώδειο

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας εμφανίστηκαν ως σκηνοθετικό δίδυμο το περασμένο καλοκαίρι με την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη. Φέτος, επανέρχονται στην αρχαία τραγωδία, συν-σκηνοθετώντας την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή που έχει χαρακτηριστεί έργο-σύμβολο της αντίστασης στην εξουσία, καθώς πραγματεύεται την απόφαση της νεαρής Αντιγόνης να θάψει τον νεκρό αδερφό της Πολυνείκη, παρά την απαγόρευση του άρχοντα του κράτους. Στην παράσταση όλοι οι ρόλοι μοιράζονται ανάμεσα σε τρεις ηθοποιούς, την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Μιχάλη Σαράντη, ενώ ο δεκαμελής χορός αφηγείται την ιστορία. Στις 21.00. Εισιτήρια: από 15 έως 50 ευρώ.

  • Την παράσταση «Ελλάς Μονάχου» παρουσιάζουν οι Ανέστης Αζάς και Πρόδρομος Τσινικόρης στο Φεστιβάλ Αθηνών στις 9 μ.μ. Πειραιώς 260, χώρος Ε

ΧΟΡΟΣ

“Buenos Tangos, Romper El Piso” στο Θέατρο Πέτρας

Δέκα χορευτές και επτά μουσικοί επί σκηνής μας ταξιδεύουν στη μαγεία του αυθεντικού αργεντίνικου τάνγκο μέσα από τη χορευτική παράσταση «Buenos Tangos – Romper el Piso» που έχει συγκινήσει τους θεατές παγκοσμίως. Ένα μουσικό και χορευτικό αφιέρωμα σε όλα τα μεγάλα ονόματα: από τον Carlos Gardel και τον Alfredo Le Pera, έως τον Juan D ‘Arienzo, τον Anibal Troilo, τον José María Contursi, και τον πολυαγαπημένο στην Ελλάδα Αstor Piazzolla. Οι κορυφαίοι χορευτές της «Compania Τangueros del Sur» συμπράττουν με το Tango Acropolis για να προσφέρουν στο κοινό ένα μοναδικό χορευτικό υπερθέαμα. Η παράσταση θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Στις 21.30. Εισιτήρια: από 12 ευρώ.