• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Τετάρτη 11 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ

“Ελλάς Μονάχου” στην Πειραιώς 260

Στο «Ελλάς Μονάχου» το σκηνοθετικό δίδυμο Αζά – Τσινικόρη συνεχίζει τη θεατρική του έρευνα πάνω στο ζήτημα της μετανάστευσης σήμερα. Εστιάζοντας στον μικρόκοσμο των Ελληνογερμανών του Μονάχου, η παράσταση θεματοποιεί σκηνικά τη συνεχιζόμενη κρίση της οικονομίας και της δημοκρατίας στην Ευρώπη και επιχειρεί μια ακτινογραφία των αξιών και των κανόνων που διέπουν το εργασιακό τοπίο στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Μια παραγωγή του θεάτρου Kammerspiele του Μονάχου, με πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου 2018. Το κείμενο προέκυψε μέσα από συνεντεύξεις με πραγματικά πρόσωπα και μετά από επιτόπια έρευνα. Στις 21.00. Εισιτήρια: 20 ευρώ (Α Ζώνη), 15 ευρώ (Β Ζώνη).

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Βάκχαι» του Ιάννη Ξενάκη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το σπάνιο έργο «Βάκχαι» του σπουδαίου Ιάννη Ξενάκη παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη με τη μορφή παράστασης στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για δύο μόνο παραστάσεις στις 11 και 12 Ιουλίου, στο πλαίσιο του κύκλου «Ημέρες Μουσικού Θεάτρου». Πρόκειται για ένα έργο-πρόκληση υψηλών μουσικών και φωνητικών απαιτήσεων, το οποίο ανέβηκε μόνο μία φορά το 1993 στο Λονδίνο και δεν ηχογραφήθηκε ποτέ. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Νίκος Βασίλειου, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Γιάννου Περλέγκα. Συμμετέχει το εξαιρετικό μουσικό σύνολο ARTéfacts ensemble και η Χορωδία της ΕΡΤ. Στις 20.30. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου και Λ.Συγγρού). Τιμές εισιτηρίων : 15, 12 ευρώ. Φοιτητικό, παιδικό: 8 ευρώ.

  • Ο Βασίλης Λύκας και η Δομινίκη Παπαθανασίου παρουσιάζουν έργα για δύο βιολοντσέλα στο Κάστρο Αντιπάρου, στις 9.30 μ.μ. Αντίπαρος