Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε το Σάββατο 28 Ιουλίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ολγα Βενέτη παρουσιάζει τη συναυλία «Τραγουδώντας…Ζω» με ελληνικά και ξένα τραγούδια, στον αρχαιολογικό χώρο Υρια της Νάξου στις 9 μ.μ. Νάξος

ΕΚΘΕΣΗ

Εγκαίνια για την έκθεση του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου στην πινακοθήκη «Villa Ροδόπη» στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς στις 8.30 μ.μ.

ΧΟΡΟΣ

H χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη παρουσιάζει την παράσταση «From Darkness to Light» (φωτ.) στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας, σε υψόμετρο 1.130 μ. Η περιπατητική παράσταση ξεκινάει στις 8 μ.μ. και απλώνεται στον αρχαιολογικό χώρο που περιβάλλει τον ναό, μέχρι την ανατολή της πανσελήνου στις 11 μ.μ.

Ναός Επικούριου Απόλλωνα, Ηλεία

Το ένατο «μικρό βήμα» στο Νησί των Φαιάκων

Aπό το Χονγκ Κονγκ η χορογραφική παράσταση «Pardon» των Τρέισι Γουόνγκ και Μάο Ουέι παρουσιάζεται στο φουαγιέ του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, την Πέμπτη 26 Ιουλίου, στις 6 μ.μ., στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Ενα μικρό βήμα». Δύο ημέρες μετά, στις 28 του μηνός, η Χριστίνα Μερτζάνη θα παρουσιάσει το σόλο «Μινώταυρος» στην πλατεία Δημαρχείου στις 9.30 μ.μ., ενώ στις 4 Αυγούστου ο Αμερικανός Ιαν Ρόμπινσον θα παρουσιάσει το «Syzygy» στα Παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας. Για ένατη χρονιά το Νησί των Φαιάκων καλεί διεθνείς καλλιτέχνες και μέχρι τις 4 Αυγούστου η πόλη της Κέρκυρας μετατρέπεται σε πλατφόρμα συνάντησης και καλλιτεχνικής έκφρασης. Ομάδες όπως οι Batsheva, Eastman, Hofesh Shechter Company, Ultima Vez, Johannes Wieland και οι Χέλντερ Σέμπρα, Ρέιτσελ Οσμπορν, Ιαν Ρόμπινσον, Χριστίνα Μερτζάνη, Ευάγγελος Πουλίνας κ.ά. θα παρουσιάσουν παραστάσεις και θα παραδώσουν σεμινάρια και masterclasses. Επίσης, επιλεγμένοι χορευτές θα δουλέψουν με καταξιωμένους χορογράφους και θα έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν επί σκηνής στο πλαίσιο των performance projects. Το φεστιβάλ αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον αναδεικνύοντας τον δημόσιο χώρο ως τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «Ενα μικρό βήμα», Κέρκυρα, έως 4 Αυγούστου

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η παιδική ταινία «Μπάτε σκύλοι αλέστε» (φωτ.) προβάλλεται στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ στις 9 μ.μ. Λεωφ. Συγγρού 364