• [ «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» οι φασίστες]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου

 ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Ζητιάνος» του Καρκαβίτσα στο Θέατρο «Από Μηχανής»

Ο «Ζητιάνος» του Καρκαβίτσα για 12 παραστάσεις στο Θέατρο «Από Μηχανής» (21 Οκτωβρίου)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10: ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του» να μας ακολουθεί, ξεκινάει η μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών…

ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10

13 έως 22 Οκτώβρη 2017 στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πρόγραμμα των παράλληλων δραστηριοτήτων μέχρι το τέλος της έκθεσης στις 22 Οκτώβρη.

Σήμερα Σάββατο 21 Οκτώβρη: 19.00 Συζήτηση «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση, την οργάνωση των εργαζομένων» και στις 21.00 συναυλία με τους «KollectivΑ» και «Altera Vita».

ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΧΡΩΜΑ+ΣΙΔΕΡΟ 10: ΠΟΛΕΜΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση Μικρογλυπτικής στην αυλή της ΠΕΚΑΜ στο Θησείο

Εξήντα οκτώ εικαστικοί καλλιτέχνες με ενενήντα έργα παίρνουν μέρος στην έκθεση Μικρογλυπτικής που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), στην αυλή του πανέμορφου κτιρίου που η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων του υπουργείου Πολιτισμού έχει παραχωρήσει τη χρήση στην ΠΕΚΑΜ, Αγ. Ασωμάτων 31 στο Θησείο.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι μέχρι τις 22 Οκτώβρη και οι ώρες λειτουργίας είναι 11.00-21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην έκθεση συμμετέχουν πάνω από 60 γλύπτες με πάνω από 90 έργα μικρών διαστάσεων (ως ένα μέτρο) μικρογλυπτικής.

Σε δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου τονίζεται: «Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία του ΕΕΤΕ με την Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου, γιατί όχι μόνο θα φέρει τη σύγχρονη μικρογλυπτική στο κοινό, αλλά πάνω από όλα θα αποτελέσει σημείο συνάντησης των εικαστικών καλλιτεχνών και των επισκεπτών με το Μουσείο της Μακρονήσου, χώρο που θυμίζει το μαρτυρικό τόπο “σωφρονισμού” χιλιάδων αγωνιστών που βασανίσθηκαν φρικτά ή και βρήκαν το θάνατο από το 1947 ως και το 1958».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Μαρτίνος Τιρίμος παίζει Ντεμπισί

Ενας από τους δέκα κορυφαίους ερμηνευτές παγκοσμίως των πιανιστικών έργων του Κλοντ Ντεμπισί, ο Μαρτίνος Τιρίμος, έρχεται στο Μέγαρο. Ο Κύπριος μουσικός θα έχει στο πρόγραμμμά του πρελούδια, σουίτες αλλά και μια από τις ομορφότερες σελίδες της πιανιστικής φιλολογίας, το πολύ αγαπητό «Clair de lune». Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ο άνεμος στην τέχνη

Το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών- Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πνοές ανέμων» και διοργανώνει θεματικές ξεναγήσεις σήμερα και αύριο. Οι ξεναγήσεις βασίζονται στα δύο εκθέματα του Μουσείου «Ωρολόγιο του Κυρρήστου» και «Πειρατές του Monfort», που έχουν σχέση με τον θεματικό άξονα του προγράμματος και παρουσιάζουν το φυσικό στοιχείο του ανέμου στην τέχνη.

Ξενάγηση με θέμα «Πειρατές του Monfort», σήμερα στις 12:00.

Ξενάγηση με θέμα «Ωρολόγιο του Κυρρήστου», αύριο στις 12:00.

Δεν απαιτείται κράτηση. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2103231387.