Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου

ΕΚΘΕΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα η Έκθεση Γραμματοσήμων και Ντοκουμέντων για την Οκτωβριανή Επανάσταση

Σήμερα Κυριακή 29 Οκτώβρη ολοκληρώνεται η αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης Έκθεση Γραμματοσήμων και Ντοκουμέντων στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην Ιστορία, στους χρόνους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Επανάσταση, στην οικοδόμηση πλέον του σοσιαλισμού. Το κλείσιμο της Έκθεσης, παρατάθηκε κατά μία ημέρα, όπως υπαγορεύσε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου.

Ο χώρος της Έκθεσης θα είναι ανοιχτός και σήμερα Κυριακή, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

ΘΕΑΤΡΟ

“Ρομπέν των δασών” στο Θέατρο Τέχνης

Ο πασίγνωστος και αγαπημένος μύθος του “Ρομπέν των Δασών” σε μια διασκευή που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης. Μια περιπέτεια εποχής, γεμάτη χιούμορ και ανατροπές. Μια υπέροχη ιστορία που μιλά για τη δύναμη του καλού, τη δικαιοσύνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη. Θεατρική διασκευή: Ανδρέας Φλουράκης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης. Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14). Ώρες: 11.00& 15.00.

 «Πού είναι η μάνα σου μωρή;»

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Πού είναι η μάνα σου μωρή;», σε επιμέλεια κειμένου Δήμητρας Πέτρουλα, με τη Βέρα Κρούσκα και σκηνοθέτη τον Ενκε Φεζολλάρι. Παίζουν ακόμα οι Ορνέλα Λούτη και Αγάπη Παπαθανασιάδου. Για φέτος έχουν προγραμματιστεί 14 παραστάσεις στον Πολυχώρο VAULT (Μελενίκου 26, Βοτανικός), έως την Κυριακή 26 Νοέμβρη. Μέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 19.00.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο ρυθμό των κόμικς στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

Μια αφηγήτρια και μια δημιουργός κόμικς συναντιούνται για να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο που συνδυάζει μοναδικά τη μουσική με τον λόγο και την εικόνα. Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά ταξιδεύουν σε έναν διαφορετικό μουσικό προορισμό με τη βοήθεια της εικονογραφημένης αφήγησης. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά γίνονται τα ίδια δημιουργοί και φτιάχνουν τα δικά τους κόμικς. Για παιδιά 7-12 ετών. Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”(Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Στις 11.00. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ.

Μοιραστείτε το: