Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Wolfgang Amadeus Mozart 4 Κοντσέρτα, 4 Ελληνίδες σολίστ

Η πρώτη από τις δύο συναυλίες (η άλλη στις 8/11) -αφιέρωμα στη Βάσω Δεβετζή (1925-1987), στο ταλέντο της και στη γνήσια ελληνικότητά της. Οι πιανίστριες Ελισάβετ Κουναλάκη και Έλενα Μουζάλα ερμηνεύουν το Κοντσέρτο για πιάνο Κ. 413 και το Κοντσέρτο για πιάνο Κ. 414 του Μότσαρτ. Τις συνοδεύει το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, που παίζει και το Κουαρτέτο αρ. 4 («Μάζα») του Μίκη Θεοδωράκη. Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη. Τηλ 2107282333. Εισιτήρια από 15 ευρώ έως 7 ευρώ.Ώρα 20.30

ΘΕΑΤΡΟ

«Το ημερολόγιο ενός τρελού»

Ο Σωτήρης Χατζάκης σκηνοθετεί και ερμηνεύει “Το ημερολόγιο ενός τρελλού” του Νικολάι Γκόγκολ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τέλος Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ένα μεγάλο έργο έτσι όπως το αντιλαμβάνεται σήμερα ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, που επιστρέφει στη σκηνή μετά από 17 χρόνια για να υποδυθεί τον Ποπρίστσιν, τον ήρωα του Γκόγκολ. Η μεγάλη κωμωδία της ύπαρξης συναντά την ελευθερία της εσωτερικότητας και ο μικρός άνθρωπος, που είχε μεγάλες προσδοκίες, εισέρχεται στη σκηνή με το επίσημο ένδυμα του κλόουν. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων: από 8 έως 12 ευρώ.

«Θα σε πάρει ο δρόμος» στο Θέατρο 104

Οι δέκα μικρές ιστορίες ανθρώπων που τους βρήκε κατακούτελα ένα ζόρι. Όμως δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν. Γιατί είναι άνθρωποι που τους πήρε ο δρόμος….Η θεατρική παράσταση «Θα σε πάρει ο δρόμος» , βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία της Στέλλας Σερέφογλου που επαναλήφθηκε με επιτυχία από την περσινή χρονιά ολοκληρώνει τον φετινό της κύκλο στις 7 Νοεμβρίου. Θέατρο 104 (Ευμολπίδων 41, Γκάζι). Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (ανέργων , ΑΜΕΑ, ατέλειες, ομαδικό άνω των 10ατόμων).

«Κοριολανός» στο Θέατρο Σημείο

Η σχέση λαού-εξουσίας, αλλά και λαού-ηγέτη αναλύονται στην τελευταία τραγωδία του Σαίξπηρ, τον Κοριολανό, πιο πολύ απ’ οποιοδήποτε έργο του μεγάλου δραματουργού, ενώ ταυτόχρονα λυρικές διηγήσεις και σοφοί μονόλογοι συμπληρώνουν ψηφίδα την ψηφίδα το ρωμαϊκό μωσαϊκό που δεν είναι πολύ διαφορετικό απ’ αυτό της κοινωνίας στην Ελισαβετιανή εποχή.

Θέατρο «Σημείο»: «Κοριολανός» του Σαίξπηρ

Αλμπέρ Καμύ «Ο Ξένος»

Το εμβληματικό έργο του Αλμπέρ Καμύ «Ο Ξένος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στον πρώτο κύκλο παραστάσεων και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε, μεταφέρεται στην Επάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θέατρο», από Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 έως και Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018.

ΕΚΘΕΣΗ

Oμαδική έκθεση στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου

Έκθεση με έργα παραστατικής, ανθρωποκεντρικής τέχνης από καλλιτέχνες της λεγόμενης Γενιάς του 80. Συμμετέχουν οι Χρ.Μποκόρος, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Τάσος Μαντζαβίνος, Τζένη Αντωνοπούλου κ.ά. Η έκθεση με τίτλο «Πράξη 4: Ζωγραφική-Γλυπτική 1955-1960» οργανώνεται και παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου: Ελ. Βενιζέλου 63-71, Νέα Ιωνία. Τηλ. 210 2710472 Ώρα εγκαινίων 20.00 .Είσοδος ελεύθερη