Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρέσβης Παλαιστίνης: Ο μόνος δρόμος για ειρήνη και ευημερία, είναι να τελειώσει η ισραηλινή κατοχή

Με ανάγνωση χαιρετισμού του πρέσβη του παλαιστινιακού κράτους στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι ξεκίνησε η συγκέντρωση. Ευχαρίστησε την ΕΕΔΥΕ και τα ταξικά σωματεία για την αταλάντευτη αλληλεγγύη τους στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης.

Ο χαιρετισμός του πρέσβη της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, στην κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την ΕΕΔΥΕ, το ελληνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης, που μαζί με δεκάδες φορείς του ταξικά προσανατολισμένου ελληνικού εργατικού και λαϊκού κινήματος διοργάνωσαν τη σημερινή διαδήλωση και για την έκφραση της αταλάντευτης αλληλεγγύης τους στο αναφαίρετο εθνικό δικαίωμα ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης του Παλαιστινιακού λαού.

Σας ευχαριστώ που στέκεστε στο πλευρό μας καθ’ όλη τη διάρκεια των εθνικών μας αγώνων προκειμένου να επιτύχουμε την Ειρήνη και Ασφάλεια για το λαό μας και όλους τους ανθρώπους της ευρύτερης περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η επεκτατική αποικιακή ισραηλινή κατοχή πρέπει να τελειώσει! Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει σε ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία για όλους τους ανθρώπους.

Επιδιώκουμε μια δίκαιη λύση που θα επιτρέψει τόσο στους Παλαιστινίους όσο και στους Ισραηλινούς να ζήσουν σε συνθήκες καλής γειτονίας στα κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη τους, βάσει της αρχής της λύσης των δύο κρατών στα σύνορα πριν από το 1967 (σύμφωνα με τη διεθνή συναίνεση και τις αποφάσεις του ΟΗΕ). Αυτό περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων βάσει του ψηφίσματος 194 του ΟΗΕ.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι η στρατιωτική συνεργασία με ένα αδίστακτο κράτος εις βάρος του παλαιστινιακού λαού δεν ισοδυναμεί με θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα, το λίκνο της Δημοκρατίας, δεν θα επιλέξει να σταθεί στο πλευρό του καταπιεστή εν αντιθέσει με την ιστορική της θέση να στηρίζει και να υπερασπίζεται όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από την κατοχή, την καταπίεση και το ρατσισμό.

Είναι η ώρα για όλους τους υπέρμαχους της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στον κόσμο να παρέμβουν επειγόντως και να αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες προκειμένου να σώσουν τον Παλαιστινιακό λαό, που αντιμετωπίζει επιθέσεις από την 4η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο.

Ο λαός μας χρειάζεται την επείγουσα παρέμβαση της Διεθνούς Κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ώστε να σταματήσουν οι σφαγές των τελευταίων ημέρων που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 140 παλαιστίνιων, μεταξύ των οποίων 39 παιδιών, να τερματιστεί η πολιορκία και βομβαρδισμός της Γάζας, όπως και οι εχθροπραξίες σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης.

Για άλλη μια φορά σύντροφοι, σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή σας.

Ζήτω η Ελληνo-Παλαιστινιακή Φιλία!». «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» φώναξαν οι διαδηλωτές!

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παιδιών (Βέρα Κλώντζα-Γιακλοβά – Φράνιο Κραλ)