Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πρεσβεία ΗΠΑ: Ξεδιάντροπη υποκρισία με σημαία… «Black Lives Matter»

Είναι γνωστός ο κυνισμός και η βαθύτατη υποκρισία των ιμπεριαλιστών. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα φρόντισε σήμερα να μας το υπενθυμίσει, με μια κίνηση που μόνο θυμηδία και οργή προκαλεί.

Σήμερα, λοιπόν, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το προξενείο τους στην Θεσσαλονίκη, ανήρτησαν σημαία με την επιγραφή «Black Lives Matter»!

Μάλιστα, δεν αρκέστηκαν σε αυτό, αλλά σε μήνυμα της Αμερικάνικης πρεσβείας στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν το εξής: «Αναρτούμε αυτήν την σημαία προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που αναζητούν έναν κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις κι ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους».

us consulate thessaloniki

Η σημαία «Black Lives Matter» στο Αμερικάνικο προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Ποιοί μιλούν άραγε για «αλληλεγγύη», «κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις» και «ίσες ευκαιρίες για όλους»;

Οι φονιάδες των λαών που όταν δεν μακελεύουν ολόκληρες χώρες φροντίζουν να επεμβαίνουν στα εσωτερικά τους. Οι ίδιοι που προωθούν, συστηματικά και μεθοδευμένα, την εκμετάλλευση και τον ρατσισμό, που δεν διστάζουν να πυροβολήσουν ακόμη και ενάντια στον ίδιο τους τον λαό προκειμένου να σώσουν το σάπιο σύστημά τους.

Η δήθεν «λύπη» των δήμιων για τα θύματά τους δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας τους και μόνο ως τέτοια μπορεί να εκληφθεί.