Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προανακριτική: Τη Δευτέρα η εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη»

Για το μεσημέρι της Δευτέρας καθορίστηκε η κατάθεση του «προστατευόμενου μάρτυρα» με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά το ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση «Novartis».

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο μάρτυρας εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και δήλωσε πρόθυμος να εξεταστεί από την Προανακριτική. Με βάση το τυπικό, εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που εκκρεμούσε σε βάρος του, ενημερώθηκε το προεδρείο της Επιτροπής και ορίστηκε η κατάθεση του για τη Δευτέρα.

Ο τρόπος που θα εξεταστεί ο «προστατευόμενος μάρτυρας» θα αποφασιστεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Προανακριτικής, το πρωί της Δευτέρας. Πάντως, πηγές της πλειοψηφίας άφηναν να εννοηθεί ότι θα θα αποδεχθούν το αίτημα του να εξεταστεί σε ξεχωριστή αίθουσα της ΓΑΔΑ, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά και φωνή.

Νωρίτερα, ο εποπτεύων εισαγγελέας της Διαφθοράς, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Π, Μπρακουμάτσος, απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε χθες αντιπροσωπεία της Προανακριτικής ότι οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής.

Οχυρωμένη πίσω από τις κατευθύνσεις του Αρείου Πάγου, η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ θα επιλέξουν μια καρικατούρα εξέτασης, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας που προβλέπει η υπαγωγή σε καθεστώς «προστασίας».

Υπενθυμίζουμε πως χθες οι μάσκες έπεσαν, όταν αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ να καταθέσουν οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» με τη φυσική παρουσία και το ονοματεπώνυμο τους στην Προανακριτική, όπως όλοι οι άλλοι μάρτυρες.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει εργολαβικά να υπερασπιστεί αυτόν τον επικίνδυνο και διάτρητο θεσμό των μαρτύρων με κουκούλα, ο οποίος πάει χέρι – χέρι με τον τρομονόμο.

«Η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό. Η απάντηση του Αρείου Πάγου αποτελεί κόλαφο για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: 902.gr