Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προβοκάτορες

Τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους και όλους όσους θέλουν να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα και τη νεολαία προσέφεραν αυτοί που προπηλάκισαν τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Διόλου τυχαία, η προβοκατόρικη ενέργεια στην ΑΣΟΕΕ έρχεται σε μια στιγμή που κυβερνητικοί βουλευτές (βλ. Μπογδάνος) ζητούν απ’ τον υπουργό Προ.Πο. να απαγορευτούν οι ετήσιες πορείες μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα: Ποιόν εξυπηρετεί η πράξη των κουκουλοφόρων στην ΑΣΟΕΕ; Τη νεολαία ή τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης; Τους φοιτητές ή μήπως τους «μπογδάνους» και τους «τζήμερους» που τρέφονται πολιτικά από τέτοιες ενέργειες;

Το έργο το ‘χουμε ξαναδεί πολλές φορές στο παρελθόν. Τέτοιου είδους ενέργειες, από «γνωστούς-αγνώστους», ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης, της συκοφάντησης των φοιτητών και του κινήματος τους, της στοχοποίησης των αγώνων της νεολαίας.

Δεν πρέπει να τους περάσει! Οι πραγματικοί αγωνιστές δεν φόρεσαν ποτέ κουκούλες, δεν έκρυψαν ποτέ το πρόσωπο τους.

Η καλύτερη απάντηση, τόσο στις κυβερνητικές μεθοδεύδεις όσο και στους προβοκάτορες της (απ’ όπου κι’ αν προέρχονται), θα δοθεί με την μαζική συμμετοχή της νεολαίας, του φοιτητικού κινήματος στους δρόμους του συλλογικού αγώνα.

Σχόλιο της ΚΝΕ για τον προπηλακισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

belogiannis ploumpidis banner