Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης 

Την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, θα απολογηθεί στον ανακριτή ο χρυσαυγίτηςΚωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που τον βαρύνει, μετά τα όσα είπε την Παρασκευή, 15 Ιουνίου στη Βουλή.

Το μέλος της εγκλειματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή (προσχηματικά τον αποκήρυξαν την Παρασκευή), ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί σε φιλικό του σπίτι στην Πεντέλη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον δικαστικό λειτουργό ώστε να προετοιμάσει τους ισχυρισμούς του για την κατηγορία που του αποδίδεται.

Ο Χρυσαυγίτης αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Π. Κορατζόπουλου, η όλη υπόθεση αφορά μία «ατυχή επιλογή εκφράσεων που ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μία στιγμή θυμικής έξαρσης». Κατά τον κ. Κορατζόπουλο, η φρασεολογία τού εντολέα του «προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται», ενώ, όπως τόνισε, «η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της».

Ο συνήγορος του κ. Μπαρμπαρούση ανέφερε, επίσης, ότι ο εντολέας του έχει ήδη ανακαλέσει «τις επίμεμπτες φράσεις», κάτι που θα κάνει και ενώπιον του ανακριτή, ενώ πρόθεση του ήταν να θέσει «κατά τρόπο εμφατικό» τους πολιτειακούς παράγοντες «προ των ευθυνών τους».

Η κατηγορία σε βάρος του βουλευτή αφορά την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης, από του βήματος, κάλεσε τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας.

Η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε ύστερα από εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε αυθημερόν μετά την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, στον Άρειο Πάγο και αναφορά του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη.

Ενδεικτικό πάντως του πώς θα «εποικοινωνήσουν» το θέμα οι χρυσαυγίτες – σηκώνοντας σκόνη (κάλπικου) πατριωτισμού για να κρύψουν το φασιστικό τους πρόσωπο – είναι το πρωινό σόου Μπαρμπαρούση έξω από τη ΓΑΔΑ με δουλεμένο από πριν σενάριο που κατέγραψε κάμερα (μη επαγγελματική) και το οποίο δείχνει τον τρόπο που θα υπερασπιστεί (υπερασπιστούν) και δικαιολογήσει τα όσα είπε.

Είναι δεδομένο ότι δεν έχουν κοπεί οι δεσμοί με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Σε έναν τέλειο συγχρονισμό, βγαίνοντας το αυτοκίνητο της Αστυνομίας από το γκαράζ της ΓΑΔΑ (με ανοιχτό το πίσω παράθυρο) και μέχρι να βγει το όχημα στην Αλεξάνδρας, ο χρυσαυγίτης φωνάζει και η κάμερα καταγράφει «Η Μακεδονία είναι ελληνική»

Συνελήφθη ο Κ. Μπαρμπαρούσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο