Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προκαλεί ο Κορκονέας μέσου του δικηγόρου του (Αποφυλακίζεται μέσα στον Αυγούστου)

Ο πελάτης του είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόφαση του Εφετείου Λαμίας και  «Όσοι αντιδρούν καλό θα είναι να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη» Έτσι σχολίασε τις σφοδρές αντιδράσεις στην απόφαση Βαγγέλης Ανδρούλας δικηγόρος του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ταυτόχρονα δμοσιεύματα προσδιορίζουν το χρόνο αποφυλάκισης του δολοφόνου Κορκονέα μέσα στον Αύγουστο, μετά την ποινή που του επέβαλε χτες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας. Πιο συγκεκριμένα, το Εφετείο καταδίκασε σε κάθειρξη 13 χρόνων τον ειδικό φρουρό, που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ο ειδικός φρουρός έχει ήδη εκτίσει 10 χρόνια από την ποινή του και δεδομένου ότι έχει κάνει και μεροκάματα στη φυλακή, τα οποία προσμετρώνται υπέρ του, αποφυλακίζεται άμεσα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ «Εντύπωση δημιουργεί η αναγνώριση στον συγκεκριμένο δολοφόνο του ελαφρυντικού του προηγούμενου σύννομου βίου, όταν αυτό δεν συμβαίνει στην πράξη σε μια σειρά άλλους δράστες, που διαθέτουν λευκό ποινικό μητρώο, αλλά δεν τυχαίνει να προέρχονται από το μηχανισμό της κρατικής καταστολής ή από οικονομικά εύπορα στρώματα» (ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΔΩ).

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οπλίζεται το χέρι του κάθε Κορκονέα

«Η απόφαση οπλίζει το χέρι του κάθε Κορκονέα», τόνισε η συνήγορος της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον ΑΝΤ1, για την ποινή που επιβλήθηκε στον ειδικό φρουρό, αλλά και την αθώωση του δεύτερου, Βασίλη Σαραλιώτη.

«Μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία», υπογράμμισε η νομικός, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για περίπτωση από αυτές που τους αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό. «Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες έδρασαν μαζί. Βεβαίως ο Κορκονέας είναι αυτός που όπλισε και πάτησε τη σκανδάλη και ο Σαραλιώτης είναι αυτός που τον συνέδραμε», είπε αναφορικά με την αθώωση του συγκατηγορούμενου ειδικού φρουρού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για απόφαση που «προκαλεί και προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας» και κατήγγειλε μεθόδευση της. Σύμφωνα με την οικογένεια Γρηγορόπουλου, η απόφαση που ανακοινώθηκε χθες ήταν «προδρολογημένη από τις 19 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινώνονταν η απόφαση, όμως εμφανίστηκε ένας δικηγόρος που ισχυρίστηκε ότι ασθένησε ο συνήγορος Κορκονέα.

«Κατά την άποψή μας το έκανε ώστε να υπαχθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα. Ζητήσαμε νέα ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο, καταγγέλλοντάς τον. Υπήρχε τότε εισαγγελική πρόταση ότι πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη αλλά, είχε ενδεχόμενο δόλο. Εκτιμήσαμε ότι βάσει των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα υπήρχε μεθόδευση για να πέσει ο Κορκονέας ‘στα μαλακά’ και επιβεβαιωθήκαμε επειδή το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία για τον Ιούνιο», αιτιολόγησε η ίδια.

Αιχμές για τη σύνθεση του δικαστηρίου

Κληθείσα να απαντήσει στο αν ήταν το δικαστήριο που μεθόδευσε την απόφαση, είπε ότι, «στη μεθόδευση συμμετείχε το δικαστήριο, αποδεχόμενο να αλλάξει η σύνθεσή του, διότι από τις 30 Ιουνίου συνταξιοδοτείτο ο αρχαιότερος εφέτης» και κατήγγειλε πως το δικαστήριο «απήγγειλε την απόφαση με άλλη σύνθεση χθες».
«Δε γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα, με ένα χαρτί ασθένειας», τόνισε. Τέλος, αναφερόμενη στη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είπε πως «αυτή η γυναίκα που της σκότωσαν το παιδί, αντιμετωπίστηκε σαν να είναι η ίδια κατηγορούμενη».

«Χθες ο εισαγγελέας έλεγε ότι η συμπεριφορά των κατηγορούμενων ήταν αντιδεολογική», σημείωσε σχετικά. «Το χέρι του Κορκονέα το όπλισαν εκείνες οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί για μια σειρά γεγονότων αστυνομικής βίας. Το δικαστήριο όπλισε το χέρι του κάθε Κορκονέα», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.