Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα έχουμε καταπληκτικά Χριστούγεννα… Η πανδημία στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη»!

Την έχει «τερματίσει» εδώ και πολύ καιρό την κυβερνητική προκλητικότητα ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά συνεχίζει απτόητος ξεπερνώντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό.

Την ώρα που συνάνθρωποι μας βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, η πανδημία καλπάζει και η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει ολοκληρωτικά στην αντιμετώπιση της κρίσης, ο Αδ. Γεωργιάδης συνεχίζει να προκαλεί το λαϊκό αίσθημα από τα τηλεοπτικά παράθυρα.

«Θα έχουμε καταπληκτικά Χριστούγεννα» δήλωσε σήμερα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Συνέχισε δε το γνωστό του «τροπάριο» της μακάβριας στατιστικής, συγκρίνοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα με τον αντίστοιχο αριθμό άλλων ευρωπαϊκών χωρών: «Η πανδημία στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη. Αφού υπάρχει πανδημία, θα υπάρχουν και νεκροί. Τι να κάνουμε, αφού είναι πανδημία; Το θέμα είναι πως η πανδημία είναι σε φάση αποκλιμάκωσης στην Ελλάδα, όπως λέει και ο Γενικός Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ» και πρόσθεσε με περισσό θράσος πως… «οι νεκροί στην Ελλάδα δεν είναι περισσότεροι από άλλες χώρες από την αρχή της πανδημίας. Ναι, είναι περισσότεροι από τον Ιούλιο και μετά που άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί»!

Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν ξέχασε να παινέψει την κυβέρνηση του που «αύξησε τις ΜΕΘ σε περίπου 1300» (λες και πρόκειται για επίτευγμα) ενώ χαρακτήρισε «ουρανομήκη ανοησία» το αίτημα για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών σε άλλη μια προσπάθεια του να «καλύψει» τους μεγαλοκλινικάρχες που κερδοσκοπούν σε περίοδο πανδημίας. Έκαστος στο είδος του και ο Γεωργιάδης στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου…

Νίκος Καπραβέλος: «Βλέπω μαύρα Χριστούγεννα»

Την στιγμή που ο Αδ. Γεωργιάδης προβλέπει «καταπληκτικά Χριστούγεννα» και… «θρίαμβο» της κυβερνητικής πολιτικής, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος δεν είναι διόλου αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

«Δε δεχόμαστε ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Έχουμε πληρότητα 110%» ανέφερε χαρακτηριστικα μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες σαν ΕΣΥ ζητάμε έκτακτα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τα Χριστούγεννα, γιατί προβλέπω επιδείνωση της πίεσης στα νοσοκομεία, βλέπω μαύρα Χριστούγεννα».

Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι για άλλη μια νύχτα στο νοσοκομείο Παπανικολάου ήταν εφιαλτική καθώς μεγάλος όγκος ασθενών εκτός ΜΕΘ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να δίνουν καθημερινά μάχες.

Αν είχαμε κομμουνισμό στην Ελλάδα, κύριε Γεωργιάδη…

vivlio mpelogiannis

Μετάβαση στο περιεχόμενο