Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προκλητική σύλληψη του δικηγόρου Δημήτρη Ζώτου γιατί έσβησε προκλητικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής

Επιμέλεια – σχόλιο: Ειρηναίος Μαράκης //
Ακόμα ένα περιστατικό ήρθε να προστεθεί στην σειρά των επεισοδίων που αναδεικνύουν ότι η προκλητική ασυλία που απολαμβάνει η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως κι από τις προηγούμενες, καθώς και από την Αστυνομία συνεχίζεται.
Αυτή την φορά ήταν η σύλληψη του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Ζώτου από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Καρπενησίου γιατί έσβησε ένα προκλητικό σύνθημα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην είσοδο της μαρτυρικής πόλης. Οι αστυνομικοί μάλιστα δεν αρκέστηκαν μόνο στην σύλληψη του δικηγόρου αλλά τον παρέπεμψαν παράλληλα στο αυτόφωρο με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς(!), όπου όμως αφέθηκε ελεύθερος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας. Σε σχετική δήλωση του ο Δημήτρης Ζώτος ανέφερε πως: «Είδα το σύνθημα των φασιστών στην είσοδο του Καρπενησίου που το κάψανε οι ναζί ως μια μεγάλη πρόκληση. Εξοργιστκό ότι δεν το αποκατέστησε ο Δήμος. Δεν είναι δυνατό σε μαρτυρικές πόλεις να ανεχόμαστε να βρωμίζουν τους τείχους με ναζιστικά σύμβολα οι απόγονοι τους.»

Συγκάλυψη και ανοχή

 Δεν είναι η πρώτη και ούτε προφανώς, η τελευταία φορά που η ΕΛΑΣ προχωρεί σε συλλήψεις και στοχοποιήσεις αντιφασιστών, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, στην προσπάθεια της να τρομοκρατήσει το εργατικό, νεολαιίστικο και αντιφασιστικό κίνημα που αγωνίζεται ενάντια στους νοσταλγούς του Χίτλερ και στους υπερασπιστές της κοινωνικής αποδόμησης.
Η σύλληψη όμως του δικηγόρου Δημήτρη Ζώτου για αντιφασιστική δράση, όταν έγραψε ως απάντηση στο ναζιστικό σύνθημα το «Έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι» πέρα από το ότι συνιστά μια πρόκληση δίχως όριο, αποδεικνύει με τραγικό τρόπο ότι ούτε για ελάχιστο δεν έχει προχωρήσει η κάθαρση των χρυσαυγίτικων πυρήνων στη ΕΛΑΣ παρά τις, οπωσδήποτε επικοινωνιακές αλλά χωρίς ουσία, υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργού Τόσκα. Αντίθετα, συνεχίζεται με ιδιαίτερη θέρμη το ξέπλυμα της ναζιστικής συμμορίας είτε από την κυβέρνηση που την αντιμετωπίζει ως ισότιμο κοινοβουλευτικό συνομιλητή της, είτε μ από την ΕΡΤ με την συνεχή κι έναντια σε όλες τις αντιδράσεις προβολή του φύρερ Μιχαλολιάκου ακόμα και την μέρα των Χριστουγέννων…
Αυτές οι προκλήσεις δεν μπορούν και ούτε πρέπει να μένουν αναπάντητες: απαιτείται εδώ και τώρα να τελειώνουμε με την κατασταλτική δράση της ΕΛΑΣ στο πλευρό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής αλλά και με την δράση της ναζιστικής συμμορίας που προσπαθεί να συσπειρώσει τις δυνάμεις της, μαζί και σε συνεργασία με τις ακροδεξιές δυνάμεις σε Ευρώπη και Αμερική, έναντια στους εργαζόμενους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και η οριστική της εξαφάνιση από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου είναι πλέον μονόδρομος και ένα κρατούμενο για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον φασισμό διεθνώς.
_________________________________________________________________________________________________________

Ο Ειρηναίος Μαράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1986, απόφοιτος της τεχνικής εκπαίδευσης. Συμμετέχει με ποιήματα του στα συλλογικά έργα (e-books) ενώ ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες λογοτεχνικές σελίδες. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης καθώς και στο διαδικτυακό πολιτικό και πολιτιστικό περιοδικό Ατέχνως. Διατηρεί το ιστολόγιο Λογοτεχνία και Σκέψη.