Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προκλητικός και αδίστακτος ο Νετανιάχου – Δηλώσεις που θα ζήλευε και ο Γκαίμπελς

Με μια ναζιστικού τύπου δήλωση, θα τη ζήλευε και ο Γκαίμπελς, ο Νετανιάχου  χαρακτήρισε σήμερα «τρομοκράτες» τους 243 νεκρούς Παλαιστίνιους (και βρέφη ανάμεσά τους) και “εξαιρετική επιτυχία” την επίθεση του κατοχικού στρατού εναντίον Γάζας. Παραδέχτηκε δε ότι «ήταν μια επίθεση που σχεδιάζαμε καιρό», την οποία εξαπέλυσε αξιοποιώντας τις δίκαιες αντιδράσεις των Παλαιστινιών για το διώξιμο από τη γη τους.

Η βάρβαρη επιθετικότητα του Ισραήλ στη Γάζα, που εκδηλώθηκε με τραγικό τρόπο πριν από 11 ημέρες έπληξε ιδιαίτερα τις υποδομές που αφορούν σε όλους τους τομείς της ζωής στη Γάζα. Ολόκληροι δρόμοι και δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας έχουν καταστραφεί και πολλά κτίρια ζωτικής σημασίας ισοπεδώθηκαν.

Περισσότεροι από 240 οι νεκροί μεταξύ των οποίων 68 παιδιά, από τις ισραηλινές επιδρομές. Η συντριπτική πλειοψηφία άμαχοι. Επιπλέον, περισσότεροι από 50.000 Παλαιστίνιοι άμαχοι παραμένουν εσωτερικά εκτοπισμένοι ως αποτέλεσμα των βαριών βομβαρδισμών που στοχεύουν κυρίως σπίτια και άλλες οικιστικές εγκαταστάσεις.

Γι’ αυτά περιφανεύται ο ισραηλινός πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τη Χαμάς.

Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε σήμερα,  μετά την έναρξη ισχύος της κατάπαυσης του πυρός, “εξαιρετική επιτυχία” την επίθεση του στρατού εναντίον παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων, αναμεσά τους η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

“Πετύχαμε τους στόχους της επιχείρησης εξαιρετικά”, δήλωσε ο Νετανιάχου σε δημοσιογράφους στο γενικό επιτελείο του στρατού στο Τελ Αβίβ το οποίο επισκέφθηκε για να ευχαριστήσει τους αξιωματικούς για την επιτυχία τους, έπειτα από 11 ημέρες πολύνεκρων εχθροπραξιών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της ισλαμιστικής Χαμάς που διοικεί στη Γάζα.

“Η Χαμάς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά στην τηλεόραση. “Εξοντώσαμε περισσότερους από 200 τρομοκράτες, μεταξύ τους 25 υψηλόβαθμα στελέχη”.

“Το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει τα πάντα, ούτε η Χαμάς, αλλά όλα όσα πετύχαμε θα αποκαλυφθούν με την πάροδο του χρόνου”, υποσχέθηκε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απείλησε τη Χαμάς με “νέους κανόνες του παιχνιδιού” σε περίπτωση μελλοντικής στρατιωτικής δράσης, λίγες ώρες μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των πλευρών.

Το Ισραήλ θα απαντήσει σκληρά σε νέες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός. “Αλλάξαμε την εξίσωση όχι μόνο όσον αφορά την επιχείρηση, αλλά και όσον αφορά το μέλλον”, είπε.

“Εάν η Χαμάς νομίζει ότι θα δεχόμαστε να μας πυροβολεί, κάνει λάθος”, δήλωσε ο Νετανιάχου, αναγνωρίζοντας στο Ισραήλ το δικαίωμα να δολοφονεί αδιακρίτως και να ασκεί κάθε μορφή βίας στους Παλαιστινίους, όπως η σημερινή επίθεση της ισραηλινής αστυνομίας κατά Παλαιστινίων στην πλατεία των Τζαμιών.

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου δείχνουν το κράτος δολοφόνο αποθρασυμένο τόσο από την στρατιωτική ισχύ του έναντι των Παλαιστινίων όσο και από τη στήριξη που είχε όλες αυτές τις ημέρες από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Επιβεβαιώνει το εύθραυστο και προσωρινό της εκεχειρίας που εξαρτάται απ΄τα σχέδια και τις διαθέσεις του ράτους δολοφόνου Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παιδιών (Βέρα Κλώντζα-Γιακλοβά – Φράνιο Κραλ)