Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προκλητικό «ξέπλυμα» του σφαγέα Κόλιν Πάουελ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε προκλητικό «ξέπλυμα» του εγκληματία πολέμου Κόλιν Πάουελ, του πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και αρχηγού του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που πέθανε χθες, προβαίνει με άρθρο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το κείμενο του ΑΠΕ-ΜΠΕ επιχειρεί μέσα σε λίγες γραμμές να πλέξει το εγκώμιο του αποθανόντα, αποφεύγοντας να αναφέρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κ. Πάουελ σε μια σειρά ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ (Παναμά, Αφγανιστάν, Ιράκ) αλλά και στην εμπλοκή του στην προώθηση των σχεδίων της CIA στην Κεντρική Αμερική (Νικαράγουα), την στήριξη στους τρομοκράτες «Κόντρας», κλπ.

Ακόμη και για την περιβόητη ομιλία του Κ. Πάουελ, τον Φλεβάρη του 2003 στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το κείμενο του ΑΠΕ προσπαθεί να «λειάνει» τις γωνίες γράφοντας, αποφεύγοντας να γράψει ευθέως ότι ο τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξαπάτησε, με ψέματα και ανακρίβειες, την διεθνή κοινή γνώμη προκειμένου να δικαιολογήσει έναν αιματηρό πόλεμο.

Είναι εξίσου ενδιαφέρον ότι το άρθρο του ΑΠΕ δεν κάνει καθόλου λόγο για τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν το 2001, στον οποίο ο Πάουελ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και τα αποτελέσματα του οποίου τα βιώνει μέχρι και σήμερα ο Αφγανικός λαός.

Αντί να αναφερθεί στην πραγματική ιστορία του μακαρίτη Πάουελ, το ΑΠΕ προτιμά να παρουσιάζει τις άκρως τιμητικές, όσο και ανούσιες, δηλώσεις του σφαγέα Τζόρτζ Μπους και του σημερινού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν για τον αποθανόντα.

Τι διαφορετικό να περιμένει κανείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ που ελέγχεται απευθείας από το γραφείο του πρωθυπουργού; Έτσι κι αλλιώς «οι αμερικανοί είναι φίλοι μας»…

Powell Killer Go Home

che guevara 008