Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προκλητικό «ξέπλυμα» των εγκληματιών φασιστών της Σταυρούπολης από τον υφυπουργό Παιδείας

Την κατάπτυστη θεωρία των «δύο άκρων» και της εξίσωσης θύτη και θύματος επανάφερε ο υφυπουργός Παιδείας ‘Αγγελος Συρίγος, σχολιάζοντας τα γεγονότα της φασιστικής επίθεσης στην Σταυρούπολη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιχείρησε να «ξεπλύνει» τα φασιστοειδή που με ορμητήριο τους το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επιτέθηκαν σε μαθητές, γονείς και φοιτητές, μίλησε για καταδίκη της βίας «απ’ όπου κι’ αν προέρχεται» και προσπάθησε να εξισώσει τους κουκουλοφόρους νεοναζί με το αντιφασιστικό κίνημα!

«Δίπλα στους μαθητές και τους γονείς έχουν αρχίσει και εμφανίζονται διάφοροι αυτόκλητοι υπερασπιστές της δημοκρατίας, του α’, του β’, οι οποίοι έρχονται δήθεν για να υποστηρίξουν τους μαθητές και τους γονείς τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μαθητές φοβισμένοι δεν πάνε στο σχολείο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «ήταν και άλλοι από έξω οι οποίοι κοπανάγανε κόσμο».

Ο Α. Συρίγος ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας λέγοντας ότι «βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες»!! Λες και οι φοιτητές, οι μαθητές και οι γονείς έπρεπε να υποδεχτούν με ανθοδέσμες τις συμμορίες των κουκουλοφόρων που κρατούσαν καδρόνια, μαχαίρια και μολότοφ!

Με τις δηλώσεις του αυτές ο υφυπουργός Παιδείας επιβεβαιώνει πως πολιτική της κυβέρνησης είναι η έμμεση αθώωση της δράσης των φασιστικών στοιχείων, μέσω της «θεωρίας των δύο άκρων».

ΚΚΕ: Ανεκδιήγητες οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας

«Φαίνεται ότι είναι επίσημη γραμμή του υπουργείου η αθώωση -μέσω της εξίσωσης- των εγκληματικών φασιστικών στοιχείων» σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στην ΕΡΤ. Καλεί την κυβέρνηση «να απαντήσει και με ποιων την ανοχή αυτοί οι φασιστικοί πυρήνες είχαν κατοικοεδρεύσει στο συγκεκριμένο σχολείο».

Αναλυτικά:

«Οι σημερινές ανεκδιήγητες δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας αποδεικνύουν ότι η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, που επιχείρησε να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, μέσα από “λογικές άκρων” και “συμψηφισμούς”, δεν ήταν τυχαία.

Φαίνεται ότι είναι επίσημη γραμμή του υπουργείου η αθώωση -μέσω της εξίσωσης- των εγκληματικών φασιστικών στοιχείων, που είχαν μετατρέψει το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο κι ενώ βλέπουν το φως της δημοσιότητας εικόνες για τα “οπλοστάσια” που αυτοί οι πυρήνες διέθεταν. Όλα αυτά κάνει πως δεν τα βλέπει το υπουργείο, το οποίο θα πρέπει επιπλέον να απαντήσει και με ποιων την ανοχή αυτοί οι φασιστικοί πυρήνες είχαν κατοικοεδρεύσει στο συγκεκριμένο σχολείο».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα