Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προς ΙΣΑ: Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, οι ευρωπαϊκές οδηγίες και η άθλια ελληνική πραγματικότητα

Να μην αποδέχονται καταχρηστικούς όρους εις βάρος τους, από τις εταιρίες που συνεργάζονται για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, συστήνει στα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ο ΙΣΑ, σε ανακοίνωσή του, εφιστά την προσοχή στα μέλη του σχετικά με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και συστήνει να μην αποδέχονται πιέσεις για υπέρμετρους και καταχρηστικούς όρους εις βάρος τους από τις εταιρίες που εργάζονται, καθώς έχει υποπέσει στην αντίληψή του, όπως αναφέρει, προσπάθεια να καταστεί υπεύθυνος έναντι της εταιρείας ο ιατρός για τυχόν παράβαση των διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων και συνεπεία αυτής ζημίας ή αξίωσης τρίτων.

«Συστήνουμε στα μέλη μας να ακολουθούν τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΙΣΑ για το θέμα και να ενημερώνονται για τα νεότερα δεδομένα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Δεν αντιλέγουμε, σωστή η προτροπή και υπενθύμιση στους γιατρούς από τον επιστημονικό τους φορέα για την προσαρμογή στις ευρωπαϊκές οδηγές.

Όμως, τι γίνεται με τη χρονίζουσα άθλια ελληνική πραγματικότητα;

Πρέπει να στιγματιστεί και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και η κατάντια με τις δεκάδες κούτες με φακέλους ασθενών που είναι εγκαταλειμμένοι σε διαδρόμους νοσοκομείων; Γιατί η αξιοπρέπεια, τα προσωπικά δεδομένα και η υγεία των ασθενών τσαλαπατιούνται με το χειρότερο τρόπο.

Τα στοιχεία ιατρικού φακέλου ασθενούς που έχει νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αποτελούν προσωπικά του δεδομένα και μάλιστα ευαίσθητα επειδή αφορούν την υγεία του.

Προσκομίζουμε τις σχετικές φωτό και αναμένουμε…

 

2018 – Ελληνικό νοσοκομείο: Εικόνες ντροπής

Μετάβαση στο περιεχόμενο