Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προς σταδιακή άρση των μέτρων – Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή λοιμωξιολόγων

Την ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας (επίταξη ιδιωτικού τομέα, προσλήψεις κλπ) εξετάζει τη σταδιακή άρση των μέτρων και την επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων λαμβάνοντας υπόψιν (!), όπως λένε κυβερνητικές πηγές, τους υγειονομικούς παράγοντες αλλά και την κόπωση των πολιτών. Γι’ αυτό αύριο, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει η υγειονομική επιτροπή για να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση στο σύνολο της χώρας.

Η επιτροπή θα κάνει αξιολόγηση των μέτρων και θα εξετάσει σε ποια χρειάζονται αλλαγές. Επίσης, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών και ιδίως την κόπωσή τους ύστερα από ένα έτος μάχης με την πανδημία, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θα εξετάσει τον ορισμό ενός γενικού χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους υγειονομικούς παράγοντες και την επίδραση κάθε δραστηριότητας στη μετάδοση του ιού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

Οι ίδιες πηγές προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα αισοδοξίας, κάνουν λόγο για επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας (την ώρα που τα νοσοκομεία καταρρέουν και οι υγειονομικοί έχουν εξαντληθεί)   οποία με την επιτάχυνση των εμβολιασμών θα οδηγήσουν στην οικοδόμηση του πρώτου μεγάλου τείχους ανοσίας που θα οδηγήσει σταδιακά στην άρση των περιορισμών και στην επάνοδο σε μία νέα κανονικότητα.

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη