Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προσπάθεια θυματοποίησης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής

Αναβλήθηκε, λόγω παρέλευσης ωραρίου, η δίκη – , σε μια προσπάθεια θυματοποίησης της υπόδικης ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή – 6 μελών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) που συνελήφθησαν στις 6/5/2018.

Οι «6»κατηγορούνται για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, καθώς οι ίδιοι υπέστησαν συντονισμένη τραμπούκικη επίθεση με σιδερόβεργες, πέτρες και μπουκάλια από χρυσαυγίτες, έξω από το δουλεμπορικό γραφείο – «σωματείο» στο Πέραμα!

Θυμίζουμε ότι ο υπόδικος χρυσαυγίτης βουλευτής Ι. Λαγός ζήτησε και πέτυχε την προσαγωγή όλου του κλιμακίου της ΟΡΜΑ στη ΓΑΔΑ. Μάλιστα η δικηγόρος τους, Κ. Τάτση, είχε αναφέρει για προσαχθέντα χρυσαυγίτη που «είχε υποδειχθεί ως ένα από τα άτομα που έφερε σιδερένιο λοστό και συμμετείχε ενεργά στην επίθεση» ότι «φυγαδεύτηκε» από το αστυνομικό τμήμα Περάματος. Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία είχε παρουσιάσει την επίθεση των χρυσαυγιτών ως «σύγκρουση εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος με αντιφασίστες»…

Ψήφισμα συμπαράστασης στα μέλη και τους φίλους της ΟΡΜΑ εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.