Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να ξεπλύνει τις ευθύνες της και να κρύψει το «ξεβράκωμά» της

Προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ να ξεπλύνει τις ευθύνες της για την χτεσινή έκφραση του δόγματος «νόμος και τάξη» στις συγκεντρώσεις για τον Αλ. Γρηγορόπουλο και τη στά ση της σε όσα ακολούθησαν αποτελεί η σημερινή ανακοίνωσή της.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η οποία μαζί με την πολιτική ηγεσία φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για όσα αποτύπωσε ο κινηματογραφικός και ο φωτογραφικός φακός χτες βράδυ, παραπέμπει στον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας και στο Συνήγορο του Πολίτη,  βίντεο και αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς από αστυνομικούς των ΜΑΤ, κατά την διάρκεια των χτεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρόκειται για ένα βίντεο με συλλήψεις διαδηλωτών από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια και μια φωτογραφία που απεικονίζει νεαρό τον οποίο έχουν γδύσει οι αστυνομικοί, την ώρα της σύλληψης, καθώς και καταγγελίες που έχουν κάνει το γύρω του διαδικτύου, με πολύ αρνητικά σχόλια.

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο αναφέρει ότι εκφράζει την παράκληση προς τον Συνήγορο του Πολίτη, να διερευνηθούν όσα του αποστέλλει κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποταθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Και χτες όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. δεν έκανα τίποτα άλλο από το να εκφράσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης σε μέτρα καταστολή και αντίστοιχου τρόπου δράσης.