Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προστασία εν μέσω πανδημίας (Επιστολή Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης στον δήμαρχο)

Προς: Δήμαρχο Πεντέλης κα. Κεχαγιά Δήμητρα, Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πέντέλης , κο. Ξανθάκο Ιωάννη

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Κα Δήμαρχε,

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και την Πανελλαδικής Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, οι εξαγγελίες του κ. Χαρδαλιά σχετικά με τη σίτιση και φροντίδα χιλιάδων ζώων κάθε είδους σε όλη τη χώρα δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης για αδέσποτα και δεσπόζομενα ζωντανά πλάσματα.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν οικόσιτα ζώα σε εξοχικά εντός και εκτός ορίων του δήμου που χρειάζεται να σιτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πεθάνουν από την πείνα όπως και υπάρχουν μεμονωμένοι φιλόζωοι που μέχρι πρότινος τάιζαν αδέσποτα ζώα σε διάφορες περιοχές και τώρα από φόβο, εφόσον οι Δήμοι δεν ανταποκρίνονται με βεβαιώσεις, δεν συνεχίζουν να προσφέρουν έργο. Επίσης τα μαγαζιά εστίασης που τάιζαν κατά τόπους αδέσποτα ζώα είναι κλειστά ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και αναγκάζονται να έρθουν σε επαφή με τα γραφεία των Δήμων ξανά και ξανά, καθώς οι Δήμοι αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω του ότι υπολειτουργούν με μειωμένο προσωπικό λόγω της πανδημίας.

Τα φιλοζωικά σωματεία και η Ομοσπονδία τους προτείνουν ως μοναδική λύση να συμπεριληφθούν οι πολίτες που σιτίζουν και φροντίζουν ζώα, ως απολύτως απαραίτητη ανάγκη, μέσα στη φόρμα μετακίνησης του Υπουργείου, ως ξεχωριστή περίπτωση.

Επειδή το ζήτημα είναι υπαρκτό και πολύ σοβαρό σας καλούμε, με ευθύνη της δημοτικής αρχής και πολιτικής προστασίας του δήμου, να εκδοθούν βεβαιώσεις κίνησης για τους πολίτες που σιτίζουν και φροντίζουν ζώα και γενικότερα να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο η μετακίνηση τους για αυτό το σκοπό.

Για το σκοπό αυτό να έρθετε σε επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να ενημερώσετε τους αρμόδιους για αυτήν την απόφαση.

Επίσης, η πολιτική προστασία του δήμου μας να έρθει σε επικοινωνία με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής για να συντονιστούν οι ενέργειες σας.

Τέλος να ενημερώσετε με κάθε πρόσφορο μέσο τους ενδιαφερόμενους (ανακοινώσεις σε γειτονιές, δημοτικό κατάστημα, site του δήμου, ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο κ.α.).

Ο δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση,

Σπύρος Κωνσταντας