Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προφητικός Φ. Κάστρο: Ούγκο οι δικοί μου εχθροί είναι στο Μαϊάμι. Εσύ κοιμάσαι μαζί τους

«Τσάβες, ο δικός σου πόλεμος είναι πολύ διαφορετικός από τον δικό μου. Εδώ, οι πιο ορκισμένοι εχθροί μου έφυγαν. Βρίσκονται στο Μαϊάμι. Εσύ τους έχεις κάτω από τη μύτη σου. Το δικό σου Μαϊάμι βρίσκεται εκεί Τσάβες”. “Εδώ και καιρό – μου λέει – τον έβαλα σε απόσταση τον εχθρό, υπάρχει μια απόσταση. Εσύ όχι, εσύ τον έχεις εκεί δίπλα, ζεις μαζί του” αφηγείται ο Ούγκο Τσάβες και συνεχίζει:

“Το να κοιμάσαι με τον εχθρό”, υπάρχει μια ταινία, σωστά; “Ο εχθρός βρίσκεται εκεί, επομένως πρόκειται για έναν πόλεμο πολύ διαφορετικό”. “Eγώ δεν ξέρω πώς θα είχα πράξει, εάν μου είχε τύχει η δική σου περίπτωση. Εδώ κάναμε το δικό μας, όμως το δικό σου είναι πιο δύσκολο ακριβώς γι αυτό το λόγο”.

Λόγια προφητικά του Φιντέλ Κάστρο που εξηγούν όσα σήμερα γίνονται στη Βενεζουέλα.

Από τη μία η καπιταλιστική κρίση που οξύνεται στη Βενεζουέλα και επιδεινώνεται από το εμπάργκο και από το εσωτερικό σαμποτάζ των κεφαλαιοκρατών που ελέγχουν την παραγωγή  – αυτά είναι η βασική αιτία των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα και όχι ο …δήθεν σοσιαλισμός που προπαγανδίζει η ντόπια και ξένη αντίδραση, ακούμε και διαβάζουμε κατά κόρον και στη χώρα μας. Από την άλλη, η αντιπολίτευση, εκφραστής των ιμπεριαλιστικών σχεδίων που ταυτίζονται και με τα σχέδια κομματιού των ντόπιων κεφαλαιοκρατών. Πρωταγωνιστής ένας άνθρωπος με στενές σχέσεις με τη CIA, o Χουάν Γκουαϊδό.

Η Βενεζουέλα και η οπορτουνιστική θεωρία του «Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα»