Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προφυλακιστέος ο χρυσαυγίτης που χτύπησε τον 24χρονο φοιτητή

Προφυλακιστέος κρίθηκε –με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας- το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Ζέρβας, μετά την απολογία του σήμερα στην ανακρίτρια για τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του 24χρονου φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στην περιοχή των Ελληνορώσσων.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για συνεργάτη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου και μετακλητό υπάλληλο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και σύμφωνα με όσα γράφτηκαν τις πρώτες ημέρες, επικεφαλής της περιφρούρησης των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Το περασμένο Σάββατο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία. Επρόκειτο να απολογηθεί τη Δευτέρα, όμως ζήτησε και πήρε αναβολή.

Σήμερα, απολογήθηκε στην ανακρίτρια η οποία μετέτρεψε την κατηγορία σε κακουργηματική, από επικίνδυνη σε σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ ο 42χρονος βαρύνεται ήδη και με το κακούργημα της ληστείας.

Τον δράστη αναγνώρισε ο νεαρός φοιτητής, γεγονός που προκάλεσε αντικομμουνιστικό ξέσπασμα στο …πνεύμα των ημερών:

«Αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά….Γ………ε. ‘Αντε απόγονοι του Μπελογιάννη».

Στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο νεαρός φοιτητής φέρεται να αναγνώρισε με βεβαιότητα τον 42χρονο. Μάλιστα ο νεαρός βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατηγορούμενο Xρυσαυγίτη.

Ο ίδιος έφτασε στα δικαστήρια συνοδευόμενος από την μητέρα του η οποία, μεταξύ των άλλων, φέρεται να είπε πως το φαινόμενο Χρυσή Αυγή ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος καθώς ούτε οι πολίτες, ούτε οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Η ίδια φέρεται να ανέφερε πως ο γιος της δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής , ήταν στο σπίτι του κι ετοιμαζόταν για να πάει στην εργασία του. Ακόμη, τόνισε πως ο γιος της δεν ανήκει σε καμία ομάδα κομματική αλλά και ούτε σε καμία εξωκοινοβουλευτική κίνηση, όπως επίσης δεν υπήρξε ποτέ μέλος του Ρουβίκωνα.

Τέλος, ανέφερε πως σαν οικογένεια έχουν υποστεί σοκ και ότι τα χτυπήματα που ο γιος της δέχθηκε στο κεφάλι είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν. «Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα  τέσσερα άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία», φέρεται να είπε η ίδια.

Μήνυμα του πατέρα του 24χρονου φοιτητή που δέχτηκε επίθεση από Χρυσαυγίτες