Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πρωτοποριακή θεραπευτική μέθοδος στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Πρωτοποριακή θεραπευτική μέθοδος χρησιμοποιείται στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η μέθοδος αυτή είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης μελέτης που διεξήχθη στη πανεπιστημιακή κλινική ‘ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΕ’.

Η μελέτη και η εφαρμογή της εκπονήθηκε, από ειδική θεραπευτική ομάδα, αποτελούμενη από τους Αρχίατρο κ. Κ. Κούλη, τους Υπίατρους κ.Μ. Σερίφη, Β. Λιλίκα και την ομάδα των ειδικών θεραπευτών. Αποκλειστικό θεραπευτικό μέσο αυτής της σύγχρονης προσέγγισης ήταν η χορήγηση του θεραπευτικού σχήματος, “κατ’ οίκον εγκλεισμός”, σε αυξομειούμενη δοσολογία.

Ένα χρόνο όμως μετά την εφαρμογή της θεραπείας, τα αποτελέσματα είναι εφιαλτικά, δεδομένων των 8.000 και πλέον νεκρών, της συνεχιζόμενης έξαρσης της πανδημίας με μεγάλη ένταση, αλλά και των επιπλοκών που είχε προκαλέσει στους Έλληνες πολίτες. Κύρια επιπλοκή είναι η εμφάνιση «οξείας καραντινίτιδας», επί εδάφους του υποκείμενου νοσήματος της συγγενούς ανεπάρκειας του ενζύμου «ατομική ευθύνη».

Όπως αποφαίνεται η μελέτη κύριο σύμπτωμα αυτής της επιπλοκής, είναι η απόδραση από τις κλινικές εγκλεισμού, και η άσκοπη περιπλάνηση σε δρόμους, πάρκα και πλατείες. Για την αντιμετώπιση αυτής της επιπλοκής ενεργοποιήθηκε η ομάδα των ειδικών θεραπευτών, με τη χορήγηση δυο θεραπευτικών σχημάτων:

1. Τη χορήγηση συνταγής φαρμακευτικής αγωγής κόστους 300 ευρώ

2. Την παροχή μέσω εναπόθεσης, επί του ανθρωπίνου σώματος με μεγάλη συχνότητα, της θεραπευτικής δράσης μεταλλικής ράβδου, όπως τη διαπιστώσαμε στη πράξη, επί νεαρού ατόμου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Παραδόξως ο ασθενής αυτός παρουσίασε ανεπιθύμητες ενέργειες, από την εναπόθεση της μεταλλικής ράβδου με την εκδήλωση χορειοαθετωσικών κινήσεων του σώματος και των άκρων, που εσυνοδεύοντο από άναρθρες κραυγές, με μόνη επαναλαμβανόμενη κατανοητή, τη λέξη πονάω.

Οι ειδικοί θεραπευτές ευαισθητοποιούμενοι έδρασαν εγκαίρως για να προστατεύσουν τον ασθενή από πιθανό τραυματισμό, εφαρμόζοντας χειροπέδες. Στη συνέχεια τον οδήγησαν με σύγχρονο ασθενοφόρο τύπου «κλουβα», στη τριτοβάθμια πανεπιστημιακή κλινική «Γενετικαί Ανωμαλίαι Διάγνωσις Αντιμετώπισις» (ΓΑΔΑ)  για την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής. Αναμένεται η έκβαση.

Εις Υγείαν

ΥΓ: Για να βρούμε την υγεία μας σε όλα τα επίπεδα πρέπει να αντιδράσουμε

Θάνος Βασιλόπουλος
Παιδίατρος Εντατικολόγος

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη