Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρωτοφανής προκλητική και προσβλητική δήλωση του Χορστ Ζεεχόφερ που θέλει συνέχεια της Βαυαροκρατίας

Σε μια πρωτοφανή προκλητική και προσβλητική για τους Έλληνες και τη νεότερη ιστορία μας δήλωση προέβη ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελας Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο επικεφαλής του CSU και υπουργός Εσωτερικών μιλούσε στην πόλη Ινγκοσταλτ, ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία, όταν αποφάσισε να αναφερθεί στη χώρα μας, σε μια απόπειρα να κάνει χιούμορ, κατέφυγε στα πρώτα μετεπαναστατικά χρόνια, όταν οι …θεσμοί της εποχής επέβαλαν στη χώρα εξαρτημένη ανεξαρτησία υπό την επικυριαρχία τους

«Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως θα ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό» είπε ο Ζεεχόφερ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Politico στην Ευρώπη, Μάθιου Κάρνιτσνιγκ.

Να θυμίσουμε στον κ. Χορστ Ζεεχόφερ ότι ναι μεν επιβλήθηκε η απόλυτη μοναρχία υπό τον Βαυαρό Οθωνα, με αρχικαγκελάριο τον μισητό Αρμανσπεργκ και την υποστήριξη 3.000 Βαυαρών στρατιωτών. Εκατοντάδες αγωνιστές, διωγμένοι από το στρατό, λιμοκτονούν ή δραπετεύουν στα βουνά. Ο λαός όπως και σήμερα οι ίδιοι παραδέχονται, ο λαός δεν τον δέχτηκε, γιατί υπέφερε. Λίγα χρόνια αργότερα μάλιστα ο λαός ξεσηκώθηκε ενάντια στον Οθωνα και στους Βαυαρούς, διεκδικώντας Σύνταγμα.

Αντί για τέτοιου είδους ανιστόρητες αναφορές καλό θα ήταν ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό και για την περίοδο του Όθωνα, μα κυρίως για όσα υπέστη την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, όταν εκτός από τα δεκάδες ολοκαυτώματα και χιλιάδες εκτελεσμένους, καταλήστεψαν τη χώρα.

Ή μήπως να νιώθουμε και ευχαριστημένοι που δεν αναφέρθηκε στην περίοδο της Κατοχής;

Όχι μόνο θησαυρίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού και της χώρας αλλά με περίσσιο θράσος εκτοξεύουν προσβολές. Κατά πώς λέει ο λαός «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι»