Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πρόστιμο στην Amazon επειδή πούλησε βιβλία στην πρεσβεία της Κούβας

Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τιμώρησε με πρόστιμο την Amazon επειδή πούλησε βιβλία και κάποια άλλα προϊόντα στο προσωπικό της Πρεσβείας της Κούβας. Η πώληση έγινε μέσω διαδικτύου. 

Στο κείμενο του υπουργείου αναφέρεται πως πρόκειται για παράβαση του νόμου που απαγορεύει την πώληση σε χώρες που ευνοούν την τρομοκρατία και το εμπόριο ανθρώπων!

Η Κούβα βρίσκεται στην λίστα των χωρών που έχουν καταρτίσει οι υπηρεσίες των ΗΠΑ! Στην ίδια λίστα υπάρχει η Συρία και το Ιράν. 

Η Amazon σε ανακοίνωση της αναφέρει πως πέτυχε συμβιβασμό με το υπουργείο και το πρόστιμο έπεσε στις 134.000 δολάρια επειδή ήταν η ίδια η επιχείρηση που ειδοποίησε το υπουργείο. 

Το μίσος και η μισαλλοδοξία της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν έχει τέλος. Ακόμη και την αγορά βιβλίων απαγορεύει στους Κουβανούς πολίτες ακόμη και αν πρόκειται για διπλωμάτες. Όταν όλη η ανθρωπότητα αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά της Κούβας στην υγεία και την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων η κυβέρνηση των ΗΠΑ δοκιμάζει όλα τα μέσα για τον απάνθρωπο αποκλεισμό της. Καθήκον για τους λαούς της γης να καταδικάσουν το εμπάργκο και να στηρίξουν τον ηρωικό λαό της Κούβας. 

Πηγή Cubainformacion 200709

BANNER panos3