Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πρόταση για άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα

Πρόταση για να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Αυγούστου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαραθώνα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης, ενώ έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι που ζητούσαν την παραίτηση Ψινάκη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαραθώνα, στο σχέδιο απόφασης που κατέθεσε και το οποίο ζήτησε να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρει τα εξής:

«Μετά την καταστροφική πυρκαγιά, στις 23/7/2018 και την ανάδειξη με τον πιο τραγικό τρόπο όλων των συνεπειών της αντιλαϊκής πολιτικής που εμφανίζεται και στη λειτουργία του δήμου Μαραθώνα ακόμα και όταν πρόκειται για απλά ζητήματα, είναι λογικό υπό το βάρος και όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες να έχει γιγαντωθεί η λαϊκή αποδοκιμασία κατά του δημάρχου Μαραθώνα και των συνεργατών του, σε βαθμό που να προτείνεται η αποπομπή του, ακόμα και από άτομα που υπήρξαν στο συνδυασμό του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα πιστεύει ότι η αυτονόητη αποπομπή ενός δημάρχου που είναι καταδικασμένος στη λαϊκή συνείδηση, από μόνη της δεν αρκεί για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής, που εκφράστηκαν και με τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Χρειάζεται να ανατραπεί η πολιτική που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις μαζί με τις περιφερειακές και τοπικές αρχές, που μας οδήγησαν σε αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τους Οργανισμούς του κράτους της Περιφέρειας Αττικής, να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών». Και ανάμεσα σε άλλα κατέθεσε συγκεκριμένη δέσμη μέτρων που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών στην περιοχή, αλλά και τη στήριξη των πυρόπληκτων, υποδομές στήριξης των πυρόπληκτων.