Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρώην χρυσαυγίτης σε… σχολική επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας – Καταγγελία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

Την κάθετη αντίθεσή της στην τοποθέτηση του πρώην χρυσαυγίτη, γνωστού για τις ρατσιστικές και ακροδεξιές του απόψεις, Δημήτρη Κουκούτση, στη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καλαμάτας εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει επίσης:

«Στη συνεδρίαση 18/2019 του δημοτικού συμβουλίου, απόφαση 469/2019 (30/09/2019), τόσο η νέα δημοτική αρχή όσο και η πλειοψηφία των παρατάξεων, δέχτηκαν τον τ. βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, τον αμετανόητο φασίστα Δημήτρη Κουκούτση, να είναι μέλος της Σχολικής Επιτροπής.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν δεχόμαστε ως συνομιλητή μας για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών μας, το μέλλον των παιδιών μας, υποστηριχτές του μίσους, υποστηρικτές των διακρίσεων, υποστηριχτές του φασισμού.

Ως γονείς και ως πολίτες αυτού του δήμου δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε αυτές τις αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής, των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων που τις υποστηρίζουν.

Θυμίζουμε σε όλους τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι: “Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει…. Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε… γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε”».

Πριν από λίγες εβδομάδες, με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ στηλίτευε την τακτική του νέου δημάρχου Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλου να επιτίθεται στο ΚΚΕ μέσω προστίμων τη στιγμή που ξεπλένει τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή, καταδικασμένο και υπόδικο ναζιστή Δ. Κουκούτση, βάζοντάς τον σε διάφορες επιτροπές του δήμου.

Επισημαίνει πως «η δημοτική πλειοψηφία της ΝΔ (Βασιλόπουλος, Αλειφέρη, Κουκούτσης) επιδίδεται στην δίωξη του ΚΚΕ και στο ξέπλυμα του ναζισμού! Οι μάσκες έπεσαν πολύ νωρίς! Δεν είναι απειρία, ούτε αφέλεια» και υπογραμμίζει πως «το ΚΚΕ δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο, όσα εμπόδια και να βάλουν, όσες δυσκολίες και να εμπνευστούν, όσους φασίστες και μηχανισμούς να νεκραναστήσουν, δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω από την πρώτη γραμμή της οργάνωσης των αγώνων, την μαζική του πολιτική δράση».