Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πρώτα οι Ισραηλινοί του έκοψαν τα πόδια, μετά τον σκότωσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι… (Βίντεο – σκληρές σκηνές)

O Ιμπραχίμ Άμπου Τουράγια, 29 ετών είχε χάσει χάσει και τα δύο πόδια του σε μια αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, το 2008. Τίποτα όμως δεν τον εμπόδιζε να διαμαρτυρηθεί για την ισραηλινή καταπίεση στη Γάζα. Δεν έλειπε από καμιά διαμαρτυρία. Την Παρασκευή μια σφαίρα από ελεύθερο σκοπευτή τον βρήκε στο κεφάλι. «Αυτή η γη είναι η γη μας, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε, η Αμερική πρέπει να αποσύρει τη δήλωση που έχει κάνει”, είχε δηλώσει μερικές μέρες πριν για τη δήλωση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

gaza

O Ιμπραχίμ Άμπου Τουράγια είναι ένας από τους τέσσερις Παλαιστίνιους πυροβόλησαν και σκότωσαν ισραηλινοί στρατιώτες  τις προηγούμενες δύο ημέρες, ενώ τραυμάτισαν άλλους 160, με πραγματικά πυρά, καθώς οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ μπήκαν στη δεύτερη εβδομάδα τους.

Τα περισσότερα από τα θύματα αναφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν και εκτόξευαν πέτρες στους Ισραηλινούς στρατιώτες, από την άλλη πλευρά του συνοριακού φράχτη. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές δύο διαδηλωτές, ο ένας εκ των οποίων ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, σκοτώθηκαν. Οι τραυματίες φτάνουν τους 150.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σκοτώθηκαν άλλοι δύο διαδηλωτές και τραυματίστηκαν 10. Ο ένας από τα θύματα ήταν ένας άνδρας που σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μαχαίρωσε προηγουμένως έναν αστυνομικό. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι ο Παλαιστίνιος κρατούσε μαχαίρι και ήταν ζωσμένος με κάτι που έμοιαζε με ζώνη με εκρηκτικά. Ένας Παλαιστίνιος γιατρός που βοήθησε στην απομάκρυνσή του από την περιοχή δήλωσε στη συνέχεια ότι τα εκρηκτικά ήταν ψεύτικα.

Το βίντεο από την εν ψυχρώ δολοφονία

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, χτες Σάββατο περίπου 3.500 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν κοντά στον μεθοριακό φράχτη στη Λωρίδα της Γάζας.