Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πρώτο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας – Nicosia Book Fest 2016

Kat-1 Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων. Ο Ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO καθιέρωσε την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

 Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας βιβλίου, η Οργανωτική επιτροπή του Nicosia Book Fest 2016, ανακοινώνει την έναρξη της εκστρατείας προβολής του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου στην Κύπρο με την επωνυμία Nicosia Book Fest.

Kat2

 Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και έχει ως στόχο να καθιερωθεί ως ένας θεσμός που θα προωθήσει το Βιβλίο στο κυπριακό κοινό, κάθε ηλικίας, θα φέρει κοντά τους αναγνώστες με τους συγγράφεις και θα αναδείξει το έργο των Kυπρίων συγγραφέων σε μια εποχή που το βιβλίο αντιμετωπίζει ιδιαίτερες προκλήσεις.

 Το Nicosia Book Fest θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου 2016 στο Πάρκο Ακρόπολης  από τις 10 πμ μέχρι τις 8 το βράδυ. Συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και το Δήμο Στροβόλου ενώ συμμετέχουν και στηρίζουν τη διοργάνωση πέραν των 30 δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών και φορέων που σχετίζονται με το βιβλίο και την εκδοτική δραστηριότητα.

 Kat3Στο χώρο του Φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα παρακολουθήσει διάφορες βιβλιοπαρουσιάσεις και διαλέξεις σχετικά με το βιβλίο, να γνωρίσει συγγράφεις και να αγοράσει βιβλία από τα περίπτερα του Φεστιβάλ σε Kat4χαμηλότερες τιμές. Θα λειτουργήσει επίσης παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου καθώς και ανταλλακτήριο βιβλίων. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών από συγγραφείς και θεατρικές ομάδες καθώς και άλλες πολλές εκπλήξεις. Στο Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν επίσης χώροι φαγητού και ποτού καθώς και υπαίθρια καφετέρια.

Η Οργανωτική Επιτροπή Φεστιβάλ απαρτίζεται από τους:

 Χρυσόστομο Πασιαρδή (Επικεφαλής Οργανωτικής Επιτροπής)

  • Κώστας Γουλιάμο (Πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου)

  • Γιώργο Φράγκο (Δημοσιογράφος, Λογοτέχνης, Γραμματέας Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου)

  • Σωτηρούλα Γιασεμή (Δρ. Μεταφραστικών Σπουδών)

  • Ελίνα Χριστοδούλου (Δρ. Κλασσικής Φιλολογίας)

  • Στέλιο Σακκά (Πρώην Πρόεδρος Βιβλιοπωλών)

 Επικοινωνία

Website: www.nicosiabookfest.com

Email: [email protected]

Tel: 22432111

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο