Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πυλαία: Κινητοποίηση γονέων με αφορμή την πτώση ψευδοροφής σε Δημοτικό Σχολείο

Αγωνιστική κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο παλιό δημαρχείο στην Πυλαία, αποφασίστηκε στην σύσκεψη που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων του Δήμου και πραγματοποιήθηκε απόψε με τη συμμετοχή πολλών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, για το οξυμένο πρόβλημα σχολικής στέγης.

Η σύσκεψη οργανώθηκε με αφορμή την πτώση της ψευδοροφής σε τμήμα της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας που στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο 70 χρόνων. Εκφράστηκε οργή και αγανάκτηση για το τραγικό περιστατικό που ευτυχώς δεν είχε θύματα, καθώς λόγω της παρατηρητικότητας της δασκάλας της τάξης που είδε μια ρωγμή στην οροφή, οι μαθητές πρόλαβαν και βγήκαν ελάχιστα λεπτά νωρίτερα από την αίθουσα.

Συνολικά μέσα από τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων αναδείχθηκε ότι περισσεύουν τα προβλήματα στα σχολεία και λόγω της υποσυντήρησης, αλλά και λόγω της έλλειψης υποδομών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το σχολείο όπου έγινε το ατύχημα είναι μισθωμένο καθώς δεν υπάρχει δημόσιο σχολικό κτίριο για τη στέγαση των μαθητών, αλλά και η περίπτωση του 2ου γυμνασίου, που ενώ χτίστηκε για να στεγάσει 350 μαθητές σήμερα στεγάζει 550 μαθητές καθώς φιλοξενεί και ένα λύκειο. Για τη στέγαση των μαθητών έχει καταργηθεί κάθε βοηθητικός χώρος και έχει καταληφθεί και μέρος της αυλής από τις αίθουσες kibo.

Στο πλευρό των γονέων βρέθηκαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και της Δ’ ΕΛΜΕ οι οποίοι δήλωσαν την απόφαση των εκπαιδευτικών να δώσουν μαζί τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία.

Με την αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποτελέσει την αρχή των παρεμβάσεών τους, οι γονείς θα αναδείξουν την απαίτησή τους για άμεσο έλεγχο και προσεισμικό όλων των σχολείων, για την εδώ και τώρα επίλυση όλων των τεχνικών προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολικά κτίρια και το αίτημα για ανέγερση νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων.

902.gr

Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη: «Να αποδοθούν άμεσα όλες οι ευθύνες για την πτώση της οροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο»

Το ΚΚΕ για την κατάρρευση οροφής σε σχολείο: «Αλήθεια, πώς θα αξιολογήσει τώρα αυτό το σχολείο η κυρία Κεραμέως;»