Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πυρά Μαδούρο κατά Ραχόι για το αιματοκύλισμα στην Καταλονία: «Ποιoς είναι ο δικτάτορας τώρα;»

«Ποιoς είναι ο δικτάτορας τώρα;» δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στο ξεκίνημα της σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής του. Ο Μαδούρο εξαπέλυσε πυρά κατά του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι χαρακτηρίζοντας τον υποκριτή, ο οποίος στη Βενεζουέλα υποστηρίζει την αντιδραστική αντιπολίτευση ενώ στην Ισπανία καταστέλλει με βία τους διαφωνούντες, επιχειρώντας να αποτρέψει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Θυμίζεται ότι ο Ραχόι υπήρξε εκ των πιό ένθερμων επικριτών του Μαδούρο τον οποίο είχε κατηγορήσει στο πρόσφατο παρελθόν για χρήση δικτατορικών μεθόδων καταστολής, ενώ έχει εκφράσει δημόσια την στήριξη του στη βενεζοελάνικη αντιπολίτευση. 

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Μαδούρο να στρέψει τα βέλη του κατά του ισπανού προέδρου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την στήριξη του Καράκας στην προσπάθεια της Καταλονίας για ανεξαρτησία. 

«Ο Μαριάνο Ραχόι επέλεξε το αίμα, τα γκλομπ, τα χτυπήματα και την καταπίεση εναντίον ενός ευγενικού λαού. Δίνουμε το χέρι μας στον λαό της Καταλονίας. Αντιστάσου Καταλονία! Η Λατινική Αμερική σε θαυμάζει», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. 

Πηγή: Telesur.