Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυρκαγιές: καίγεται δάσος στη Ν. Αρτάκη _εκκένωση τριών οικισμών ζητά το “112” λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στον Πλατανίτη 🔥 Το ΚΚΕ καταγγέλλει το Ν\Σ στη Βουλή

Πηγή: eviathema.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας_ Στο σημείο επιχειρούν εθελοντές, κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν εναέρια μέσα.

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς, μήνυμα του «112» καλούσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Ακτή Βολέρι, στον οικισμός Ζέφυρος να απομακρυνθούν προς Νέα Αρτάκη, κατά την γνωστή τακτική του «τρεχάτε να σωθείτε»…

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Γρανέτα Τσιβίκα, μέλος της ΤΕ Εύβοιας, βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς.

Αγρίνιο: Νεκρός εργάτης από φωτιά σε εργοτάξιο πίσσας

 

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Την εκκένωση τριών οικισμών ζητά το «112» λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στον Πλατανίτη

Την εκκένωση των οικισμών Μολύκριο, Φραγκαίικα και Άνω Πλατανίτη ζητά με μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, το «112» λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στον Πλατανίτη Ναυπακτίας. Συγκεκριμένα όσοι βρίσκονται στους δύο πρώτους οικισμούς καλούνται να απομακρυνθούν προς Αντίρριο και σε όσους είναι στον τρίτο να εγκαταλείψουν προς Ναύπακτο.

Η φωτιά έχει αποκτήσει μεγάλο μέτωπο με κατεύθυνση προς το Αντίρριο ενώ οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής εκφράζουν την ανησυχία τους για τα σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα αλλά και για καλλιέργειες. Ωστόσο ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει και για άλλους οικισμούς καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά και διευθύνσεις.

Να σημειωθεί ότι οι καπνοί από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Ναυπακτία, είναι ορατοί και από την ακτή του Ρίου στην Αχαΐα.


Πυροσβεστικό Σώμα
@pyrosvestiki
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Κάρυστο Ευβοίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

ΚΚΕ:
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές
και τις πλημμύρες ως πεδίο κερδοφορίας
για τα κοράκια

Για σοβαρή εξέλιξη που θα επηρεάσει την πολιτική πρόληψης και η οποία προχωρά περαιτέρω τη λογική «κόστους-οφέλους», όπου κόστος λογίζονται οι λαϊκές ανάγκες και όφελος ό,τι μπορεί να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, έκανε λόγο ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία συνεδρίασε, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις».

Υπογράμμισε πως ήδη οι πρώτες καλοκαιρινές φωτιές μετρούν έναν νεκρό και χιλιάδες κατεστραμμένες εκτάσεις, ενώ εξακολουθούν να βιώνουν την εγκατάλειψη περιοχές που είχαν πλημμυρίσει το περασμένο φθινόπωρο, όπως, φυσικά, και οι κάτοικοί τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, η κυβέρνηση, όπως είπε, με τα «ίδια σάπια υλικά» και συνεχίζοντας τη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, με το παρόν νομοσχέδιο προχωράει σε νέο μεγάλο χτύπημα στις λαϊκές οικογένειες, στηρίζοντας, παράλληλα, τα κοράκια-ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Στη συνέχεια, στάθηκε στην αποκάλυψη του ΚΚΕ μετά τις πλημμύρες για την επιδίωξη μιας «χούφτας παράσιτων» να «αρπάξουν» την ευκαιρία και να «βάλουν χέρι» μετά τις πλημμύρες στο λαϊκό εισόδημα για τον πολλαπλασιασμό των κερδών τους, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού, η απαλλαγή του αστικού κράτους από το κόστος των φυσικών καταστροφών και η προώθηση της ιδιωτικής ασφάλιση κατοικιών και περιουσιών, με το τελευταίο να επιδιώκεται μέσα από το εν λόγω νομοσχέδιο, με τη δημιουργία μιας ικανότατης κρατικής διυπουργικής μηχανής να τρέξει το εγκληματικό κυβερνητικό έργο.

Ειδική αναφορά έκανε και στην επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να καλύψει τις ανάγκες των πολλών, φέρνοντας ως παράδειγμα την ταλαιπωρία που υφίστανται πυρόπληκτοι, πλημμυροπαθείς και σεισμοπαθείς, αλλά και στο πόσο ικανό είναι το αστικό κράτος όταν είναι να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των λίγων, όπως στην περίπτωση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που γκρίνιαζαν «γιατί στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλό το κομμάτι της αγοράς που έχουν στην κατοχή τους», μιας και έχαναν πολλά λεφτά, τα οποία προέρχονταν κιόλας κατευθείαν από τις λαϊκές τσέπες.

Ο Β. Μεταξάς τόνισε ότι πέρα από την προσπάθεια να ικανοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ την ανάγκη των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για κέρδος, ταυτόχρονα στοχεύει και στην αποποίηση από τις πλάτες της σε αυτές των εργαζομένων και του λαού στη λογική της «ατομικής ευθύνης», ενώ τους αποκλείει την ίδια στιγμή και από κάθε κρατική αρωγή και στήριξη.

Σχετικά με τις ρυθμίσεις για την Πυροσβεστική υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν ακούει τους πυροσβέστες και αντίθετα, θέτει τα θεμέλια για νέες τραγωδίες, εξοντώνοντάς τους, μιας και μονιμοποιείται το καθεστώς πρόσθετης υπηρεσίας, αντί να γίνουν προσλήψεις, ενώ αυξάνονται τα ωράρια, όπως και τα όρια ηλικίας για μετακινήσεις στις ΕΜΑΚ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, στέκεται απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα τις αντιπαλέψει με τον λαό, καταθέτοντας όλες του τις δυνάμεις, σημειώνοντας πως αποδεικνύει, παράλληλα, πόσο ωμά και κυνικά αντιλαμβάνεται τα φυσικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις τους, για τις οποίες, αν και υπάρχουν όλα τα επιστημονικά και τεχνολογικά μέσα για να αντιμετωπιστούν, τελικά θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους.

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter

Ατέχνως Καλές Διακοπές