Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Πυροτεχνήματα»; 🇹🇷 στη Μεσόγειο

Η ένταση με τα ελληνοτουρκικά καλά κρατεί … Αγια-Σοφιά (προκλητική και απαράδεκτη φιέστα της τουρκικής κυβέρνησης για τη μετατροπή της σε τζαμί) προκλητικές και «γλυκανάλατες» αντιδράσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (προστέθηκε η «στήριξη Τραμπ» [sic!] στα «δίκαια αιτήματα της Ελλάδας» και ο μαϊντανός Μακρόν, που ζήτησε περισσότερες κυρώσεις [sic!!] εναντίον της Άγκυρας) ενώ η προκλητικότητα της Τουρκίας κλιμακώνεται μεθοδικά, το Ορούτς Ρέις αγκυροβολημένο ακόμη (;;) στην Αττάλεια συνοδεύεται από δύο βοηθητικά σκάφη, «προστατευόμενο από 15 πλοία συνοδείας»

Μια εικόνα της κατάστασης δίνουν τα δημοσιεύματα του αστικού τουρκικού τύπου, όπου –φυσικά επικρατεί  ενθουσιασμός για τη λαχτάρα του μουσουλμανικού κόσμου -την πρώτη μετά από 86 χρόνια namaz (την κάναμε κι εμείς ουδέτερο ελληνικό -«ναμάζι»…) στην Αγια-Σοφιά με τον Ερντογάν να διαβάζει το κοράνι ανακοινώνοντας ότι 350 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στην προσευχή κλπ.
Πουθενά (πχ) η κοινή ανακοίνωση του ΚΚΕ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας,

Το Πρακτορείο Αναντολού (με ειδήσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες + ελληνικά) ενημερώνει πως «σύμφωνα με τους ειδικούς [;;] η Τουρκία ενήργησε βάσει του διεθνούς δίκαιου στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο», ενώ ειδικός (;;) αναλυτής γράφει ότι «πέρα από το ότι υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, ειδικά οι δραστηριότητες στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα είναι αδιαμφισβήτητες».

Άκρως ενημερωτικό το σημείωμα του Mehmet Acet στο  Yeni Şafak με τίτλο: Τι συμβαίνει με την Ελλάδα; Γιατί επιλέγουν τα πυροτεχνήματα;
(μεταφέρουμε σε ελεύθερη μετάφραση τα κυριότερα σημεία του)

Κοίταξα το ρολόι μου ως ένα φυσικό αντανακλαστικό …
Πριν από λίγες μέρες, οι απόψεις της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ -ως έκτακτη είδηση βγήκαν – στον αέρα σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικού καναλιού, μετά από τηλεφώνημα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για μια συνάντηση που έγινε μεσάνυχτα –χαράματα της επόμενης μέρας

Σκέφτηκα: Αν κάτι τέτοιοι γίνεται εκείνη τη στιγμή, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμόντουσαν ή επρόκειτο να κοιμηθούν, πρέπει να υπάρχει κάτι σημαντικό ή επείγον.

Την επόμενη μέρα, η γερμανική εφημερίδα Bild, ανέφερε ότι «οι συνομιλίες της Μέρκελ με τον Ερντογάν και τον Έλληνα πρωθυπουργό Μιτσοτάκη, σχεδόν απέτρεψαν έναν πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας (ΣΣ │> έγινε και viral από Σκάι κλπ)

Τι πραγματικά συνέβη;
Ήταν ένας πόλεμος που τέλειωσε πριν καν αρχίσει με την παρέμβαση της Μέρκελ;
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, βάλαμε τα δικά μας λαγωνικά στην Άγκυρα να το ψάξουν να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από τα παρασκήνια.

Ο λόγος για τον οποίο η Μέρκελ συναντήθηκε και συζήτησε με τον Ερντογάν ήταν το λεγόμενο «ελληνικό ζήτημα»… Αθήνα, Τουρκία «σεισμικές» ερευνητικές δραστηριότητες (ΣΣ │>υφαλοκρηπίδας) «Navtex» … πράξη πολέμου;
Μετά από αυτήν την ειδοποίηση, ο ελληνικός στρατός τέθηκε σε επιφυλακή και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στη Νότια Κύπρο κλήθηκε αμέσως στην Αθήνα.
Στην Αθήνα που εξαιτίας της στάσης των μέσων ενημέρωσης, σκέφτεται ανά πάσα στιγμή κάτι σαν έκρηξη πόλεμου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Αυτές οι εξελίξεις ήταν στο παρασκήνιο της συνάντησης Μέρκελ με Μητσοτάκη και Ερντογάν.

Τι ζήτησε λοιπόν ο Γερμανός Καγκελάριος από τον Ερντογάν;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από τους κύκλους που γνωρίζουν το περιεχόμενο της συνάντησης, η Μέρκελ ρώτησε τον Ερντογάν: «Δεν θα αναβάλλετε καλύτερα τις ερευνητικές δραστηριότητες που σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν στο Meis (ΣΣ │> Μεγίστη δηλ. Καστελλόριζο) για μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ωστόσο, φαίνεται πως ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν κράτησε δεσμευτική στάση όσον αφορά την ικανοποίηση αυτής της απαίτησης της Μέρκελ, με άλλα λόγια, δεν είπε «θα γίνει», αλλά «θα δούμε».
Ήδη την επόμενη μέρα μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Αλ Χάμι, αντανακλώντας την αποφασιστικότητα της Τουρκίας έκαναν γραπτή δήλωση που υπενθυμίζει πως «χωρίζει απόσταση από την ηπειρωτική χώρα το ελληνικό νησί Meis της Ανατολίας».
«Δεν είναι λογική αυτή και διεθνής πεπατημένη για δημιουργία ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων δεν μπορεί να έχει εφαρμογή για ένα νησάκι με επιφάνεια 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, 2 χιλιομέτρων από την Ανατολία και 580 χιλιομέτρων από την ηπειρωτική Ελλάδα», ανέφερε η δήλωση.

«Τσιγκλάνε την Ευρώπη για να την πάρουν με το μέρος τους».

Μάλλον είναι υπερβολικό το σενάριο για πρόθυρα πολέμου της εφημερίδας Bild –με βάση όλες τις πηγές στην Άγκυρα, αλλά και τα λεγόμενα Μέρκελ και Ερντογάν.
Αντί για το πολεμικό σενάριο, αναφέρεται ότι η Αθήνα ενήργησε συνειδητά με αυτόν τον τρόπο για να κερδίσει την Ευρώπη.
Ένας ανώτερος αξιωματούχος με τον οποίο ήρθα σε επαφή είπε:
«Η ένταση στην πραγματικότητα δεν αυξήθηκε.
Ανεβάζουν τους τόνους εν γνώσει τους
(Ελλάδα)… Ας το αναδείξουμε –λένε στην ημερήσια διάταξη με έναν δυνατό, υπερβολικό και ηχηρό τρόπο, ώστε να φέρουμε την Ευρώπη στο πλευρό μας. Το κάνουν συνειδητά»…
Όσον αφορά την κατανόηση του τι πραγματικά συμβαίνει με αυτό το τελευταίο, όταν κοιτάζουμε τις εκφράσεις που αναφέραμε παραπάνω, οι βραχονησίδες είναι στην πραγματικότητα στη θέση τους.

Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο:
Η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες έπρεπε να ολοκληρωθεί σε 2 ημέρες αλλά -λόγω της αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας, έφτασε στην 4η
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η παρουσία της Τουρκίας και της Ελλάδας στη Μεσόγειο, με την υποστήριξη του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και στις δύο να μπαίνει στη σύγκρουση για ίδιο όφελος απλά «απογειώνουν πυροτεχνήματα».
Απ αυτό το πρίσμα, δεν θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι ο Macron, στον ρόλο του «wicking», είναι πίσω από αυτήν την τελευταία ένταση γύρω από το νησί Meis (ΣΣ │> θυμίζουμε = Καστελόριζο)

info ΑτέχνωςΓια τις εξελίξεις στην περιοχή και την τουρκική προκλητικότητα

[Δημ Κουτσούμπας ΓΓ ΚΕ ΚΚΕ]
Το συμπέρασμα από τη σημερινή συνάντηση και ενημέρωση είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, οι οποίοι έχουν εναποθέσει την ασφάλεια, την ειρήνη σε όλη αυτή την περιοχή, σε όλους αυτούς που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, με τις συγκρούσεις, τους έντονους ανταγωνισμούς στη περιοχή, που δεν είναι άλλοι από την ΕΕ, από το ΝΑΤΟ, από τις ΗΠΑ.
«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες θέλουμε ξανά να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους στρατευμένους νέους μας, στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στους φαντάρους που βρίσκονται πραγματικά μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση και έχουν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλά σημαντικά προβλήματα».

50 χρόνια η ίδια ιστορία

[Δημ Κουτσούμπας ΓΓ ΚΕ ΚΚΕ]
Οι σύμμαχοί σας νίπτουν τας χείρας τους μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα

«Να έρθω και στο άλλο θέμα της μεταξύ σας κόντρας, που γίνεται πάλι μόνο και μόνο για να κρύψετε τις στρατηγικές σας συγκλίσεις.
Οι τελευταίες επικίνδυνες εξελίξεις με τη NAVTEX της Τουρκίας επιβεβαιώνουν ότι η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται βήμα βήμα. Μόνο που το χτεσινό βήμα κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, μια μέρα μόλις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αποδεικνύει ξανά ότι οι περιβόητοι “σύμμαχοί” σας, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, το μόνο που κάνουν είναι να “νίπτουν τας χείρας τους μπροστά στη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, προωθώντας τα δικά τους σχέδια σε βάρος των λαών.
Μάλιστα, η δήλωση του State Department, που κάνει λόγο για “αμφισβητούμενα ύδατα” στο χώρο της τουρκικής Navtex, όχι μόνο είναι προκλητική, αλλά δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ για επιβολή καθεστώτος συνδιαχείρισης.

πήραν την αγια Σοφιά

Τόσο εσείς κύριοι της ΝΔ, όσο και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, κάνατε σημαία της εξωτερικής σας πολιτικής τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ, παραδίδοντας όλη τη χώρα για αμερικανικές βάσεις, με το πρόσχημα και της προστασίας από την Τουρκία.
Το αποτέλεσμα; Να εισπράττετε από τους συμμάχους σας δηλώσεις περί “αμφισβητούμενων υδάτων”. Είστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό! Δεν μπορεί να σας έχει κανείς καμία εμπιστοσύνη!».