Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πως να αποκτήσω κίνητρο για να χάσω βάρος

Αν, αυτή είναι η ώρα που πιθανότατα σκέφτεστε να απαλλαγείτε από αυτά τα επιπλέον κιλά, αλλά δυσκολεύεστε να βρείτε το κίνητρο που χρειάζεστε, έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές για την σωστή απώλεια βάρους.

Δεν χρειάζεται να ασκήσετε πίεση στον εαυτό σας για να χάσετε το βάρος που θέλετε πολύ γρήγορα. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, για να διατηρήσετε το κίνητρο της απώλειας βάρους είναι να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να πετύχετε τους στόχους σας.

1. Να είστε ενεργός σε εσωτερικούς χώρους

Όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί το κίνητρο για έξοδο από το σπίτι. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να βγείτε έξω για να ασκηθείτε, υπάρχουν τόσες πολλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στην άνεση του σπιτιού σας.

Μπορείτε να ρωτήσετε έναν personal trainer στην Αθήνα για να σας προτείνει ποιές ασκήσεις μπορούν να γίνουν στο σπίτι με λίγο έως καθόλου εξοπλισμό.

2. Ακολουθήστε ασκήσεις από το διαδίκτυο

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το κίνητρο για απώλεια βάρους είναι να ψάξετε στο internet και να ακολουθήσετε προπονήσεις γυμναστικής. Μεταβείτε στο YouTube και δείτε όλες τις δωρεάν προπονήσεις που είναι διαθέσιμες και σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει..

3. Φτιάξτε νόστιμο υγιεινό φαγητό

Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε πιστοί στο κίνητρο για να χάσετε βάρος εάν τα γεύματα που τρώτε δεν είναι “συναρπαστικά” για εσάς ή την οικογένειά σας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες υγιεινές, νόστιμες και εύκολες συνταγές που βοηθούν στην απώλεια βάρους, και μπορείτε να μαγειρέψετε και να κρατήσετε όλη την οικογένειά σας ευτυχισμένη.

Εάν πιστεύετε ότι το φαγητό που πρέπει να τρώτε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι βαρετό, τα φυτικά προϊόντα για vegan και χορτοφάγους είναι μια πάρα πολύ ωραία εναλλακτική αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. Υπάρχουν χιλιάδες υγιείς, φιλικές προς την οικογένεια και οικονομικές συνταγές που ταιριάζουν με όλα τα γούστα.

4. Δημιουργήστε μια οπτική υπενθύμιση

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε κίνητρα και να παραμείνετε πιστοί σε αυτά, είναι να δημιουργήσετε έναν “πίνακα κινήτρων” ως οπτική υπενθύμιση των στόχων σας και τον λόγο. Περιλαμβάνουν πράγματα όπως ένα ρούχο που θα θέλατε να φορέστε αν πετύχετε τους στόχους σας ή οτιδήποτε θέλετε να θέσετε ώς στόχο.

Αφού δημιουργήσετε τον πίνακα, βεβαιωθείτε ότι κρέμεται κάπου που θα το βλέπετε κάθε μέρα, ώστε να σας θυμίζει και να σας παρακινεί να συνεχίσετε.