Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πώς να καθαρίστε ένα βρώμικο ψυγείο

Ένα συχνό φαινόμενο είναι το ψυγείο να σταματήσει να τροφοδοτείται από ρεύμα. Έτσι το φαγητό στο ψυγείο και στον καταψύκτη σας θα χαλάσει, και θα έχετε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση να αντιμετωπίσετε. Προφανώς, το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε τα τρόφιμα και να σκουπίσετε τα πάντα με ένα απολυμαντικό σπρέι καθαρισμού. Αλλά ο ειδικοί του Texnikoi24-7.gr στις οικιακές συσκευές, μας έδωσαν κάποιες συμβουλές για να σώσουμε την κατάσταση.

  1. Εξαλείψτε τις δυσάρεστες οσμές του ψυγείου με εφημερίδα και κάρβουνο.

Μετατρέψτε ένα βρώμικο ψυγείο σε καθαρό απολυμένοντας το εσωτερικό του, προσθέτοντας εφημερίδες και κάρβουνο. Οι οσμές θα εξαφανιστούν εντός αρκετών ημερών.

Σπάστε περίπου 12 κομμάτια άνθρακα και απλώστε τα κομμάτια σε δύο δίσκους. Το ένα τοποθετήστε το στο ψυγείο και το άλλο στον καταψύκτη. Στη συνέχεια, κόψτε κάποια φύλλα από εφημερίδες και γεμίστε τα ράφια με αυτά. Κλείστε τις πόρτες και επαναλάβετε κάθε μέρα για μια εβδομάδα.

Αποδεικνύεται το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε σε ανάλογη περίπτωση, το να καθαρίσουμε από γωνία σε γωνία μέσα στο ψυγείο. Οι μεγαλύτεροι ένοχοι; Τα ράφια! Θα πρέπει να τα αφαιρέσετε και να καθαρίσετε από πίσω τους με απορρυπαντικό και απολυμαντικό για να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε βρωμιά.

Εάν είναι μόνιμα συνδεδεμένα, εμποτίστε τα με σπρέι καθαρισμού. Στη συνέχεια, απλώς χρησιμοποιήστε εφημερίδες και κάρβουνο. Τέλος, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, αντικαταστήστε την παλιά εφημερίδα και το κάρβουνο με νέα κάθε μέρα για περίπου μια εβδομάδα ή έως ότου εξαφανιστεί η μυρωδιά από το ψυγείο.

Ενώ έχετε το ψυγείο αποσυνδεδεμένο και τραβηγμένο από τον τοίχο, φροντίστε επίσης να ελέγξετε πόση βρωμιά έχουν μαζέψει τα εξαρτήματα ψύξης του, για να μην αναρωτηθείτε μετά πώς να επισκευάσετε τις οικιακές σας συσκευές. Τα ψυγεία διαθέτουν πηνία ψύξης και ανεμιστήρα που απαιτούν τουλάχιστον ημι-κανονικό καθαρισμό για να παραμένουν σε καλή κατάσταση.

Για πρόσβαση σε αυτά τα εξαρτήματα, αφαιρέστε την πλάκα ή τη σχάρα στο κάτω μέρος του ψυγείου. Αυτό συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος του ψυγείου, αλλά περιστασιακά μπορεί να βρεθεί κατά μήκος του μπροστινού μέρους του. Καθαρίστε καλά τα εξαρτήματα με ηλεκτρική σκούπα και ένα πανί ή βούρτσα. Εάν το ψυγείο σας δεν λειτουργεί μετά τον καθαρισμό των εξαρτημάτων ψύξης, πιθανότατα αντιμετωπίζετε ένα βαθύτερο ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί από μια τεχνική επισκευής συσκευών.

Με τις παραπάνω συμβουλές πιστεύουμε ότι σας προσφέραμε χρήσιμες οδηγίες που θα σας λύσουν τα χέρια αν δεν ξέρετε πως να καθαρίστε ένα βρώμικο ψυγείο.