Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Π.Α.Μ.Ε. ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια σε μνημόνια και αντιλαϊκά σχέδια, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ενάντια στα μνημόνια και προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία και στις ανΆ την Ελλάδα συγκεντρώσεις:

Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και σε πολλές ακόμα πόλεις

Το «συμπληρωματικό μνημόνιο» που συμφωνήθηκε στο τελευταίο Γιούρογκρουπ και η «αναπτυξιακή στρατηγική» της κυβέρνησης διαψεύδουν και επίσημα το παραμύθι της «καθαρής εξόδου» για το λαό. Περιγράφουν μία μεταμνημονιακή κανονικότητα ίδια και όμοια με τη μνημονιακή κανονικότητα που τόσα χρόνια βιώνουμε. Η τήρηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων (πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ) για την περίοδο 2018-2022 είναι «ένα το κρατούμενο» για να διασφαλιστεί περισσότερο χρήμα για το κεφάλαιο και τις «επενδύσεις» του, όπως και οι δεκάδες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα είναι τα χαρακτηριστικά του κειμένου.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για νέες περικοπές στις συντάξεις, στο αφορολόγητο μισθωτών, αγροτών και συνταξιούχων, αλλά και στο ΕΚΑΣ, όπως και υλοποίηση όλων των ιδιωτικοποιήσεων που απαιτούν οι θεσμοί. Δεσμεύτηκε ακόμη για τη λήψη επιπλέον μέτρων (που θα πληρώσει ο λαός)  σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από την ανάπτυξη που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια για το λαό σημαίνει μόνο κατάργηση των μνημονιακών νόμων, αναπλήρωση οικονομικών απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Το Ατέχνως συμμετέχοντας στην απεργία σήμερα Τετάρτη 30 Μαΐου θα κάνει αναρτήσεις  μόνο σχετικές με την απεργία και τις κινητοποιήσεις.