Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ρήξη Βενιζέλου – ΚΙΝΑΛ – Γιατί;

Την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την απόφαση να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο Γιώργος Καμίνης.

Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε σήμερα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και του πρότεινε την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, την οποία ο ίδιος αρνήθηκε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως πλέον θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τις θέσεις του «χωρίς κομματικές δεσμεύσεις», ενώ επέκρινε την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ πως το σχέδιό της καθιστά το κόμμα «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Υποστήριξε, επίσης, πως η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συνάντησης τού είπε πως «θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ».

Η αποχώρηση – ρήξη δεν είναι άσχετη από τις αντιπαραθέσης στο εσωτερικό του κόμματος και ενόψει κυβερνητικής εναλλαγής , για τις μετεκλογικές συνεργασίες, αν δηλαδή θα συνεργαστεί με τη ΝΔ σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ή αν η ίδια του απευθύνει κάλεσμα, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, είναι και μία κίνηση να απαλλαγεί από πρόσωπα που είναι ταυτισμένα με τα μνημόνια, για αυτό και η επιλογή του Γ. Καμίμνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

«Φρεσκαρισμένο» διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο για τη «σταθερότητα» στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Στο πρόγραμμά του έχει μέτρα για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, σε συνδυασμό με μέτρα αποτελεσματικότερης και πιο στοχευμένης διαχείρισης της φτώχειας, που μεγαλώνει για το λαό.