Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ρηγμένος» ο Μαρινάκης από τη λίστα Πέτσα, πετά το γάντι στην κυβέρνηση

Με ανακοίνωσή της, η Αλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη δήλωσε πως επέστρεψε τα χρήματα που πήρε για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Τα χρήματα δηλαδή από την περίφημη λίστα Πέτσα όπως έχει γίνει γνωστή.

«Δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας» λέει η Αλτερ Εγκο στην ανακοίνωσή της δηλώνοντας πως θέλει να μείνει μακριά από «αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές».

Εκ του ασφαλούς -δεδομένης της οικονομικής ευχέρειας και τα κέρδη του εφοπλιστικού κεφαλαίου με την αρωγή των κυβερνήσεων- κίνηση εντυπωσιασμού και έκφρασης φανερών και άδηλων ανταγωνισμών στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης αλλά και του επιχειρείν. Ρίχνει το γάντι στην κυβέρνηση και της υπενθυμίζει τη δύναμή του, οικονομική και πολιτική δεδομένου ότι έχει τις …άκρες του και στη ΝΔ.

Με βάση τα στοιχεία της λίστας Πέτσα ο όμιλος Μαρινάκη είναι «ρηγμένος» τόσο συγκριτικά με τον όμιλο του Αλαφούζου (ΣΚΑΙ) όσο και με τον Όμιλο Μαυρίδη (liberal.gr, Φιλελεύθερος). Τα μέσα του Ομίλου Μαυρίδη λαμβάνουν πολλαπλάσια ποσά συγκριτικά με αυτά του Μαρινάκη, αν και υστερούν σε επισκεψιμότητα, αναγνωσιμότητα κλπ.

Ταυτόχρονα για τον όμιλο Μαρινάκη υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα π.χ. τα 640 στρέμματα που διεκδικεί στη Δραπετσώνα κλπ. Κυρίως όμως διεκδικεί έναν πιο «πρωταγωνιστικό ρόλο» στη λήψη των κυβερνητικών αποφάσεων.

Σε καμία περίπτωση Μαρινάκης και ο κάθε Μαρινάκης δεν είναι τιμητής του πολιτικού ήθους και του δημόσιου χρήματος. Οι εφοπλιστές, το κεφάλαιο συνολικά είναι αυτοί που απολαμβάνουν πολύμορφες και προκλητικές απαλλαγές, προνόμια, δώρα, κίνητρα και διευκολύνσεις την ώρα που τα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχώς περιορίζονται, οι υπηρεσίες (Υγεία, Παιδεία) υποβαθμίζονται και το εισόδημα λιγοστεύει.