Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ρηγμένος» ο Μαρινάκης από τη λίστα Πέτσα, πετά το γάντι στην κυβέρνηση

Με ανα­κοί­νω­σή της, η Αλτερ Εγκο του Βαγ­γέ­λη Μαρι­νά­κη δήλω­σε πως επέ­στρε­ψε τα χρή­μα­τα που πήρε για την καμπά­νια «Μένου­με Σπί­τι». Τα χρή­μα­τα δηλα­δή από την περί­φη­μη λίστα Πέτσα όπως έχει γίνει γνωστή.

«Δεν συντασ­σό­με­θα με τη μέθο­δο, τα μέτρα και τα σταθ­μά δια­νο­μής των δια­φη­μι­στι­κών κον­δυ­λί­ων της καμπά­νιας» λέει η Αλτερ Εγκο στην ανα­κοί­νω­σή της δηλώ­νο­ντας πως θέλει να μεί­νει μακριά από «αμφι­σβη­τού­με­νες δια­δι­κα­σί­ες και διανομές».

Εκ του ασφα­λούς ‑δεδο­μέ­νης της οικο­νο­μι­κής ευχέ­ρειας και τα κέρ­δη του εφο­πλι­στι­κού κεφα­λαί­ου με την αρω­γή των κυβερ­νή­σε­ων- κίνη­ση εντυ­πω­σια­σμού και έκφρα­σης φανε­ρών και άδη­λων αντα­γω­νι­σμών στο χώρο των Μέσων Ενη­μέ­ρω­σης αλλά και του επι­χει­ρείν. Ρίχνει το γάντι στην κυβέρ­νη­ση και της υπεν­θυ­μί­ζει τη δύνα­μή του, οικο­νο­μι­κή και πολι­τι­κή δεδο­μέ­νου ότι έχει τις …άκρες του και στη ΝΔ.

Με βάση τα στοι­χεία της λίστας Πέτσα ο όμι­λος Μαρι­νά­κη είναι «ρηγ­μέ­νος» τόσο συγκρι­τι­κά με τον όμι­λο του Αλα­φού­ζου (ΣΚΑΙ) όσο και με τον Όμι­λο Μαυ­ρί­δη (liberal.gr, Φιλε­λεύ­θε­ρος). Τα μέσα του Ομί­λου Μαυ­ρί­δη λαμ­βά­νουν πολ­λα­πλά­σια ποσά συγκρι­τι­κά με αυτά του Μαρι­νά­κη, αν και υστε­ρούν σε επι­σκε­ψι­μό­τη­τα, ανα­γνω­σι­μό­τη­τα κλπ.

Ταυ­τό­χρο­να για τον όμι­λο Μαρι­νά­κη υπάρ­χουν ανοι­χτά ζητή­μα­τα π.χ. τα 640 στρέμ­μα­τα που διεκ­δι­κεί στη Δρα­πε­τσώ­να κλπ. Κυρί­ως όμως διεκ­δι­κεί έναν πιο «πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο» στη λήψη των κυβερ­νη­τι­κών αποφάσεων.

Σε καμία περί­πτω­ση Μαρι­νά­κης και ο κάθε Μαρι­νά­κης δεν είναι τιμη­τής του πολι­τι­κού ήθους και του δημό­σιου χρή­μα­τος. Οι εφο­πλι­στές, το κεφά­λαιο συνο­λι­κά είναι αυτοί που απο­λαμ­βά­νουν πολύ­μορ­φες και προ­κλη­τι­κές απαλ­λα­γές, προ­νό­μια, δώρα, κίνη­τρα και διευ­κο­λύν­σεις την ώρα που τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων συνε­χώς περιο­ρί­ζο­νται, οι υπη­ρε­σί­ες (Υγεία, Παι­δεία) υπο­βαθ­μί­ζο­νται και το εισό­δη­μα λιγοστεύει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο