Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ρινόκερος»: Αποχώρησε ο πρωταγωνιστής από την παράσταση, αρνούμενος να παίζει μόνο για εμβολιασμένους

Ποικίλλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την θεατρική παράσταση «Ρινόκερος» διαφωνώντας με τα νέα υγειονομικά μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τα θέατρα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Σερβετάλης (ο οποίος δεν είναι εμβολιασμένος) είχε ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι την απόφασή του να αποχωρήσει σε περίπτωση που τα θέατρα υποδέχονταν μόνο εμβολιασμένους θεατές.

Όπως έχει δημοσιοποιηθεί, ο παραγωγός του θεατρικού έργου εκδήλωσε την πρόθεση να καλύψει ο ίδιος τους μισθούς των ηθοποιών από τον Ιανουάριο και μετά, εφόσον ο Σερβετάλης δεχόταν να παίξει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η άρνηση του πρωταγωνιστή να συνεχίσει προκάλεσε αντιδράσεις σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου γίνεται δέκτης σφοδρών επικρίσεων.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν η παράσταση θα συνεχιστεί με άλλο πρωταγωνιστή ή αν θα σταματήσει τελείως.

Υπενθυμίζεται πως από χθες Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, ισχύουν νέα μέτρα κατά της πανδημίας. Ειδικότερα για τα θέατρα και τους κινηματογράφους η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους ή νοσήσαντες από κορωνοϊό τους τελευταίους έξι μήνες.

che guevara 008