Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ρωσία: Ασθενοφόρα να σχηματίζουν τεράστιες ουρές έξω από νοσοκομεία για Covid-19

Μια «τεράστια εισροή ασθενών με κορονοϊό» έχει αρχίσει να ασκεί πίεση στα νοσοκομεία της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, αναφέρει το Κρεμλίνο, καθώς ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Ρωσία ξεπερνά τις 2.000 ημερησίως τα τελευταία 24ωρα. Συγκεκριμένα, χτες είχαν καταγραφεί 2.558 νέα κρούσματα σε 24 ώρες και συνολικά ξεπέρασαν τις 18.000.

Το Σάββατο φωτογραφίες σε ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ έδειχναν ασθενοφόρα να σχηματίζουν τεράστιες ουρές έξω από νοσοκομεία της πρωτεύουσας που δέχονται ασθενείς με κορονοϊό, ενώ ένας οδηγός ασθενοφόρου δήλωσε ότι περίμενε 15 ώρες έξω από το νοσοκομείο για να αφήσει ένα ύποπτο κρούσμα.

rusia5

«Η κατάσταση τόσο στη Μόσχα όσο και στην Αγία Πετρούπολη – αλλά κυρίως στη Μόσχα – είναι πολύ έντονη επειδή ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται», παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στην κρατική τηλεόραση. «Υπάρχει τεράστια εισροή ασθενών. Βλέπουμε νοσοκομεία στη Μόσχα που δουλεύουν εξαιρετικά έντονα, σε ηρωικές συνθήκες και κατάσταση έκτακτης ανάγκης», παρά την καραντίνα εδώ και δυο βδομάδες, συμπλήρωσε.

Ως απόρροια της ανατροπής του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, οι υπηρεσίες Υγείας που ήταν διευρυμένες, σύγχρονες και δωρεάν για όλους, «ξηλώθηκαν» και ιδιωτικοποιήθηκαν, όπως φαίνεται και από τη σημερινή κατάσταση στα νοσοκομεία.

Οι ελλείψεις είναι τέτοιες που η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει περίπου 95.000 νοσοκομειακά κρεβάτια μέχρι τα τέλη Απρίλη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο.

«Έχουμε αναδιαμορφώσει κάποιες κλίνες. Μέχρι το τέλος του μήνα, σχεδόν 95.000 νοσοκομειακά κρεβάτια συνολικά θα πρέπει να είναι έτοιμα στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ανασχηματισμένων νοσοκομειακών κρεβατιών που χρησιμοποιούνταν για άλλους τύπους ιατρικής νοσηλείας νωρίτερα. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης λειτουργεί υπό συνθήκες στρες», πρόσθεσε ο υπουργός.