Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ρωσία: «Μπλόκο» στην συμμετοχή πρωτοκλασάτου υποψηφίου του Κομμουνιστικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές

Δύο σχεδόν μήνες πριν τις κοινοβουλευτικές εκλογές στη Ρωσία, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει έναν βασικό υποψήφιο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), τον Πάβελ Γκραντίνιν, απ’ το να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Ο Γκραντίνιν δεν είναι ένας τυχαίος υποψήφιος. Στις προεδρικές εκλογές του 2018 ήταν ο υποψήφιος του ΚΚΡΟ ενάντια στον πρόεδρο Βλ. Πούτιν, αποσπώντας 12% των ψήφων. Είναι επίσης γνωστός ως ο επικεφαλής της αγροτικής συναιτεριστικής εταιρείας «Σοβχοζ Λένιν» που βρίσκεται λίγο έξω από την Μόσχα.

Σύμφωνα με ρώσιικα ΜΜΕ, η Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε τον αποκλεισμό του Γκραντίνιν από τις εκλογές αφού διαπίστωσε ότι ο υποψήφιος του ΚΚΡΟ διαθέτει μετοχές σε εταιρεία στο εξωτερικό, κάτι που απαγορεύεται.

Από την πλευρά του, ο Π. Γκραντίνιν αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι ο αποκλεισμός του από τις εκλογές είναι πολιτική απόφαση.

Την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής καταδίκασε και ο ηγέτης του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, χαρακτηρίζοντας την «ξεδιάντροπη και βρώμικη», ενώ υπογράμμισε ότι το ζήτημα θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να κλονήσουν σημαντικά την κυριαρχία του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν στην κρατική Δούμα.

Πηγή: idcommunism.com

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα