Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Η Ρωσία άρχι­σε την παρα­γω­γή του νέου εμβο­λί­ου της κατά της COVID-19, μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Interfax, το οποίο επι­κα­λεί­ται το υπουρ­γείο Υγείας.

«Η παρα­γω­γή του εμβο­λί­ου ενα­ντί­ον της μόλυν­σης από τον νέο κορο­νο­ϊό που ανα­πτύ­χθη­κε από το Ερευ­νη­τι­κό Επι­στη­μο­νι­κό Ινστι­τού­το Γκα­μα­λέ­για έχει ξεκι­νή­σει», ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Υγείας.

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας υπο­στη­ρί­ζει πως το εμβό­λιο, με την επω­νυ­μία Sputnik V, έχει περά­σει από όλους τους απα­ραί­τη­τους ελέγ­χους και έχει απο­δει­χθεί ότι μπο­ρεί να κτί­ζει ανο­σία απέ­να­ντι στον SARS-CoV‑2, όμως  επι­στή­μο­νες από τη Δύση εκφρά­ζουν φόβους ότι η Μόσχα μπο­ρεί να βάζει το εθνι­κό κύρος πάνω από την ασφά­λεια,  με τις ενστά­σεις να επι­κε­ντρώ­νο­νται στο γεγο­νός ότι αυτό έγι­νε πριν ολο­κλη­ρω­θεί το τρί­το στά­διο δοκι­μών, που απαι­τεί εμβο­λια­σμό χιλιάδων.

Το θέμα του εμβο­λί­ου και των φαρ­μά­κων για την αντι­με­τώ­πι­ση του SARS-COV‑2 έχει γίνει αντι­κεί­με­νο σφο­δρό­τα­του αντα­γω­νι­σμού ανά­με­σα σε φαρ­μα­κευ­τι­κές εται­ρεί­ες, οι οποί­ες βλέ­πουν τα περι­θώ­ρια μεγά­λης κερ­δο­φο­ρί­ας που έχει δημιουρ­γή­σει η τερά­στια «αγο­ρά» της παν­δη­μί­ας με …δισε­κα­τομ­μύ­ρια «πελά­τες». Γεγο­νός είναι ότι όχι μόνο οι όμι­λοι στη Ρωσία, αλλά και σε όλο τον καπι­τα­λι­στι­κό κόσμο έχουν επι­σπεύ­σει τις δια­δι­κα­σί­ες για την παρα­γω­γή του εμβο­λί­ου, με τον κίν­δυ­νο να παρα­χθούν στα αρχι­κά στά­δια εμβό­λια που δεν θα έχουν δοκι­μα­στεί επαρκώς.

Η άπο­ψη ενός Έλλη­να για­τρού για το εμβό­λιο κατά του κορο­νοϊ­ού (Sputnik V) που εφή­υ­ραν Ρώσοι επιστήμονες

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο