Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Οι κομμουνιστές τίμησαν την επέτειο ίδρυσης του Κόκκινου Στρατού

Αψηφώντας τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις απαγορεύσεις εξαιτίας της πανδημίας, εκατοντάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, μέλη και υποστηρικτές κομμουνιστικών κομμάτων και νεολαϊστικων οργανώσεων τίμησαν στις 23 Φλεβάρη την Μέρα του Κόκκινου Στρατού.

Στη Μόσχα η συγκέντρωση έγινε μπροστά στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου, όπου έγινε κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΕ Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.

Στο Λένινγκραντ (σήμερα Αγία Πετρούπολη), η τοπική οργάνωση του ΚΚΡΟ κατέθεσε στεφάνια στο μνημείο του θρυλικού πολεμικού πλοίου Αβρόρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, κατά την διάρκεια της Οκτωβριανής Επανάστασης το 1917 το Αβρόρα έριξε τον πρώτο κανονιοβολισμό που σήμανε την έναρξη της επιδρομής του λαού στα χειμερινά ανάκτορα της πόλης.

Εκδήλωση κατάθεσης λουλουδιών στο Μνημείο των Νεαρών Ηρώων την πόλη του Λένινγκραντ διοργάνωσε και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, ενώ παρόμοιες τιμητικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε πολλές πόλεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες μονάδες του Κόκκινου Στρατού συστάθηκαν σε εθελοντική βάση στις 18 Γενάρη 1918. Το 1949, η 23η Φλεβάρη καθιερώθηκε επίσημα ως «Ημέρα του Σοβιετικού Στρατού και Ναυτικού». Μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης το 1991 μετονομάστηκε σε «Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας».

Πηγή: idcommunism.com