Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών του δεύτερου εμβολίου κατά του κορονοϊού

Φουντώνει ο ανταγωνισμός των πολυεθνικών του φαρμάκου για το εμβόλιο κατά του SARS-COV-2, με τις εταιρείες να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την παρασκευή του, γεγονός όμως που εντείνει τις ανησυχίες ότι μπορεί να παραχθούν στα αρχικά στάδια εμβόλια που δεν θα έχουν δοκιμαστεί επαρκώς.

Σήμερα, η ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή, «Rospotrebnadzor», ανακοίνωσε ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας «Vector» της Σιβηρίας ολοκλήρωσε επιτυχώς τις κλινικές δοκιμές της δεύτερης φάσης του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

Η Ρωσία ενέκρινε τον Αύγουστο το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας «Γκαμαλέι» της Μόσχας και έγινε γνωστό ως «Sputnik-V». Η τρίτη φάση των κλινικών του εμβολίου αυτού, στην οποία θα συμμετάσχουν 40.000 εθελοντές, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι κλινικές δοκιμές του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του Covid-19 που είναι εμβόλιο βασισμένο στα πεπτίδια, ξεκίνησαν στις 27 Ιουλίου, με την συμμετοχή μιας ομάδας 100 εθελοντών.

«Σήμερα …η τελική ομάδα με 20 εθελοντές βγήκε από το νοσοκομείο. Και οι 100 εθελοντές εμβολιάστηκαν σε δύο δόσεις και ολοκλήρωσαν την περίοδο ιατρικής παρακολούθησης τους στο νοσοκομείο η οποία διήρκεσε 23 ημέρες. Οι εθελοντές είναι καλά στην υγεία τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Rospotrebnadzor». Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών θα δοθούν στην δημοσιότητα στις 30 Σεπτεμβρίου.