Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ρωσία: Τίμησαν την 103η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης

Με κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων στο μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, οι κομμουνιστές της Ρωσίας τίμησαν την 103η επέτειο της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Φορώντας κόκκινες μάσκες εξαιτίας της πανδημίας, εργαζόμενοι, μέλη και φίλοι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) συγκεντρώθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία για να αποτίσουν φόρο τιμής στο σπουδαιότερο γεγονός της σύγχρονης ιστορίας.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο από τον Μεγάλο Οκτώβρη», σημείωσε κατά τη διάρκεια δηλώσεων του ο πρόεδρος του ΚΚΡΟ Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ο οποίος εξήρε τα επιτεύγματα της Επανάστασης. Δεν παρέλειψε δε να ασκήσει κριτική στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης τα οποία αναφερόμενα στην μεγαλειώδη παρέλαση της 7ης Νοέμβρη 1941 – όταν οι μαχητές του Κόκκινου Στρατού αναχωρούσαν κατευθείαν από την Κόκκινη Πλατεία για το μέτωπο – παρέλειψαν οποιαδήποτε αναφορά στον λόγο για τον οποίο είχε γίνει η θρυλική παρέλαση που ήταν για να τιμηθεί η επέτειος της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Ο Ζιουγκάνοβ αναφέρθηκε στον αποφασιστικό και ανεκτίμητο ρόλο του Βλαντίμιρ Λένιν στο θρίαμβο της Επανάστασης και κάλεσε τον ρώσικο λαό «να παλέψει για μια δυνατή, σύγχρονη, σοσιαλιστική Ρωσία, για την ΕΣΣΔ!».

Πηγή: idcommunism.com

«Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε»: 103 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση