Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ρωσική Πρεσβεία: Fake news η είδηση για δήθεν ρωσικές «πλάτες» στην Τουρκία

Για προσπάθεια διάδοσης «fake news» ενάντια στη Ρωσία από μερίδα ελληνικών ΜΜΕ κάνει λόγο η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα σε σημερινή ανακοίνωση της.

Αναφορικά με τις επικείμενες ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, η πρεσβεία της Ρωσίας καταγγέλλει την μετάδοση από μερίδα των ΜΜΕ της είδησης για «δήθεν ρωσικές πλάτες στην Τουρκία».

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ρωσική Πρεσβεία επισημαίνει:

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας σχετικά με τις ασκήσεις του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συνεχίζονται οι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν την έλλειψη κατανόησης στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα.

Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS). Αυτό έπραξε και η Ρωσία για τις επικείμενες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι σπέκουλες περί του αντιθέτου είναι απαράδεκτες και εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους.

Προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να αποσιωπήσουν την καταγγελία από τη Ρωσική πλευρά της χθεσινής fake είδησης για δήθεν ρωσικές ¨πλάτες¨ στην Τουρκία.

Καλούμε εκείνα τα ελληνικά ΜΜΕ που προχώρησαν στη διάδοση της συκοφαντικής «πληροφορίας» να προβούν άμεσα και σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας στη δημοσίευση της απαραίτητης σε τέτοιες περιπτώσεις διάψευσης.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας σχετικά με τις ασκήσεις του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην…

Gepostet von Russian Embassy in Greece am Freitag, 4. September 2020